Naslovna » Izlasci » Festivali » 15. Balkanima u Domu kulture „Studentski grad“
Balkanima 2018: Biciklisti
Balkanima 2018: Biciklisti

15. Balkanima u Domu kulture „Studentski grad“

Petnaeti evropski festival animiranog filma Balkanima biće održan od 2. do 6. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“.

Tokom pet dana festivala biće prikazano više od 160 animiranih filmova iz tridesetak zemalja Evrope.

Publika ovogodišnje Balkanime imaće priliku da vidi film „III“ poljske autorke Marte Pajek koji je privukao pažnju na prestižnom festivalu u Kanu.

Na Balkanimi će biti prikazana i tri srpska ostvarenja: „Muzičke traume„, reditelja Miloša Tomića, animirani film „Eho“ u režiji Boriše Simovića i Koste Rakićevića, kao i film „Neputovanja“ autorskog tima koji čine Nikola Majdak i Ana Nedeljković.Za dž

Pored bogatog takmičarskog programa planirani su i programi Panorama evropskog animiranog filma, Savremena italijanska animacija 5, nagrađeni animirani filmovi sa festivala u Anesiju u izboru Sebastiana Sparera, program filmova Višegrad Animation forum i Panorama balkanskog animiranog filma, koja donosi zanimljiv presek ostvarenja balkanskih zemalja, iz prethodne godine.

Festivalski program započeće otvaranjem izložbe „Sedam – Pogled na proces rada nove srpske animacije“ u Velikoj galeriji DKSG.

Publika će imati jedinstvenu priliku da vidi crteže, skice, 3D modele, scenografije, lutke i druge materijale koji prikazuju kompleksan proces rada na animiranom filmu.

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za utorak 2. oktobar od 20.00.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 6. oktobra, biće prikazani nagrađeni filmovi, a u toku prepodneva i dva dečja programa.

Posle festivala dečiji filmovi biće reprizirani u bioskopskoj sali DKC-a.

Detaljnu satnicu festivala možete pronaći na ovom linku.

Ulaz na sve programe je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.