Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Beogradski sajam: Ecofair, 112 Expo i Međunarodni sajam energetike
Beogradski sajam: Ecofair, 112 Expo i Međunarodni sajam energetike
Beogradski sajam: Ecofair, 112 Expo i Međunarodni sajam energetike

Beogradski sajam: Ecofair, 112 Expo i Međunarodni sajam energetike

Energetika, ekologija i zaštita u vanrednim situacijama – Sajam energetike, Ecofair i 112 Expo obeležiće nedelju na Beogradskom sajmu.

Međunarodni sajam energetike i Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR biće održani od 3. do 5. oktobra u hali 1.

112 Expo – Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti zdravlja na radu počinje dan
ranije, 2. oktobra, trajaće takođe do 5. oktobra, i održava se u hali 2.

Ove tri sinergijske sajamske manifestacije predstavljaju jedinstvenu logističku platformu za odgovore na neka od najvažnijih pitanja današnjice – energije, energetske efikasnosti, životne sredine, rizika i vanrednih situacija i zaštite na radu.

Energetika 2018. je najveći i najrespektabilniji godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva.

Misija joj je da potencira problematiku obnovljivih izvora energije, tržišta električne energije, investicija i tehnoloških inovacija u energetici (vetroparkovi, hidroelektrane, mini-hidroelektrane), energetske efikasnosti, proizvodnje biomase i biogasa, sistema za daljinsko grejanje itd.

Ecofair 2018. je posvećen sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na „zelenoj ekonomiji“, industriji reciklaže, obnovljivih izvora energije i upravljanju otpadom. Obiman stručni prateći program ove godine naglašava tretman ulaganja u ekologiju kao ulaganja u zdravlje, problematiku strateškog planiranmja i finansiranja u zaštiti životne sredine, upravljanje projektima u ovoj oblasti, investicione projekte i slično.

112 EXPO je eminentna sajamska manifestacija koja se bavi procenom i upravljanjem rizicima u vanrednim situacijama i bezbednošću i zdravljem na radu, suprotstavljanjem nepredvidivim i neočekivanim vanrednim situacijama koje ugrožavaju ljudske živote i imovinu. 112 EXPO će obilovati pokaznim vežbama u oblasti zaštite od prirodnih katastrofa i posledica ljudskog nemara, analizama zakonskih rešenja u ovoj oblasti, baviće se problematikom bezbednosti i zaštiti na radu u praksi, inspekcijskim nadzorom i brojnim drugim temama.

Sledeći uzlaznu liniju ovih sajmova očekuje se više od 150 izlagača i predstavljenih kompanija, oko 7000 posetilaca iz dvadesetak zemalja, oko 2000 registrovanih poslovnih posetilaca na B2B portalu, više od 50 sati međunarodnog konferencijskog programa u sajamskom konferencijskom centru te oko 1500 učesnika u tim programima.

Radno vreme sajmova biće od 10.00 do 17.00. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za studente sa indeksom i grupne posete 100, a parking je 100 dinara po satu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.