Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus „FMU i Gvarnerius nagrađuju“: Ivan Bašić, klavir
Pijanista Ivan Bašić
Pijanista Ivan Bašić

Ciklus „FMU i Gvarnerius nagrađuju“: Ivan Bašić, klavir

U subotu, 8. septembra od 20.00, počinje jesenji deo ciklusa koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ koji otvara pijanista Ivan Bašić.

Jedan od najistaknutijih mladih pijanista Srbije Ivan Bašić sviraće dela Betovena, Baha, Debisija i Eneskua. Ulaz je slobodan.

Sedma sezona ciklusa koncerata „FMU i Gvarnerijus nagrađuju“ (najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti) održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.Za dž

U godinama za nama, Ivan Bašić se ubraja u vodeće mlade ličnosti u muzičkom životu Srbije.

Nastupi na festivalima u zemlji, regionu i inostranstvu, saradnja sa vrhunskim muzičarima, nagrade i priznanja čine ovog pijanistu jednim od najinteresantnijih umetnika svoje generacije.

Kritika ga opisuje kao „zrelog i profilisanog umetnika prefinjenog (umetničkog) govora“, pijanistu značajne harizme i „nesumnjive interpretacijske lucidnosti“, a minulu sezonu obeležile su nastavak turneje sa maestrom Jovanom Kolundžijom, solistički resitali u Srbiji, Italiji i Švajcarskoj kao i saradnja sa istaknutim izraelskim mladim violistom Džeraldom Karnijem u premijernom izvođenju sonate Karla Vajgla u Švajcarskoj, u organizaciji Tonhalle orkestra iz Ciriha.

Svojim resitalima se sa uspehom predstavio publici u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Egiptu, Grčkoj, na svim značajnim festivalima u Srbiji.

Dobitnik je najviših nagrada na međunarodnim konkursima mladih pijanista. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.