Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology: Ecos Company – flamenko spektakl sa Kube
Ecos Company - flamenko spektakl sa Kube
Ecos Company - flamenko spektakl sa Kube

Musicology: Ecos Company – flamenko spektakl sa Kube

Kubanski flamenko sastav, Ecos Company, nastupiće kao drugi izvođač serijala Musicology, 17. i 18. oktobra u klubu Bitefartcafe.

Ovaj muzičko-plesni spektakl izvodi sedam muzičara i pet plesačica, a šou ovakvog kapaciteta će se po prvi put u Beogradu izvesti u jednom klubu.

Takođe, ovo je i prvi put da se element plesa pojavljuje u sklopu koncertnog serijala, pa nastupi Ecos Company flamenko trupe označavaju još jedno pomeranje granica u programu koncertne manifestacije Musicology.

Kao sprecijalni gost na nekoliko numera, ovim virtuozima sa Kube će se pridružiti jedan od naših najvećih virtuoza na klaviru, Vasil Hadžimanov, pa će posetioci imati jedinstvenu priliku da čuju spoj kubanske strasti i srpskog temperamenta u muzici.

Flamenko ali i son, bolero, rumba…

Ecos Company je jedan od najcenjenijih flamenko sastava koji svojim radom, na kreativan način, istražuje integraciju kubanskih i hispanskih plesnih elemenata, otkrivajući novi umetnički izraz i nova prostranstva.

Mešajući elemente flamenka, sona, bolera i rumbe, Ecos svojom muzikom i nastupom upravo oslikava mešovito stanovništvo Kube.

Ecos sastav osnovali su 1999. godine iskusni kubanski muzičari i plesači. Važi za renomiran sastav akademskih umetnika na Kubi. Posle nastupa na međunarodnim festivalima, velikim binama i pozorištima širom sveta, publika Musicology serijala imaće jedinstvenu priliku da prisustvuje njihovom nastupu u klubu Bitefartcafe i u intimnoj atmosferi oseti strast koju nosi ova specifična vrsta flamenka.

Ovaj projekat je podržala MACUBA, Udruženje prijateljstva između naroda Makedonije i Kube.

Karte za Ecos Company šou možete pronaći na svim prodajnim mestima Eventima i DDtickets, kao i online.

Osim ovog spektakla, u sklopu prvog dela Musicology serijala nastupaju i Mario Biondi, Knower i Keziah Jones.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.