Naslovna » Izlasci » Sport » Pet godina sportskih igara Beograd Open
Beograd Open
Beograd Open

Pet godina sportskih igara Beograd Open

Srpska prestonica će ovog vikenda biti domaćin još jedne prestižne smotre međunarodnog ugleda – pod nazivom Beograd open 2018.

Od 21. do 23. septembra na terenima sportskih borilišta širom Beograda takmičenja će odvijati u 12 disciplina, paraolimpijskih pre svega, ali i onih koji taj epitet tek stiču, kako u ekipnoj (košarka u kolicima, sedeća odbojka, golbal…) tako i pojedinačnoj konkurenciji (stoni tenis, atletika, plivanje…) gde su za najuspešnije predviđeni pehari i medalje, kao i što će svi učesnici dobiti lepe uspomene u znak boravka u Beogradu.

Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Beograd Open održava se petu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika oba pola i svih vidova invaliditeta, iz svih delova Srbije ali i iz oko 20 drugih država, sa prostora nekadašnje Jugoslavije i okruženja, evropskog ali i drugih kontinenata (Švajcarska, Nemačka, Rusija, BiH, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Liban..).

Pokretač i organizator manifestacije Beograd open je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.