Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: Crvena kraljica
Pickbox: Crvena kraljica
Pickbox: Crvena kraljica

Pickbox: Crvena kraljica

Biografsku seriju „Krasnaja Koroleva“ (Crvena kraljica) o devojci po imenu Regina Zbarskaja, možete odmah da gledate na Pickbox.tv.

Vologda, 1953.

Zoja Kolesnikova i njena porodica su veoma siromašni, ali Zojina majka Darija čini sve što može da Zoja dobije najosnovnije što joj je potrebno. Jednog dana, Zoja ode do starice koja proriče budućnost i staričina karta s likom kraljice koja nosi ime Regina okrene se prema njima. Tada 17-godišnja Zoja odluči da promeni ime u Regina i da se odseli u Moskvu u potrazi za boljim životom.

To je početak veoma zanimljive serije koja je snimana u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji, i priča o jednoj od najpoznatijih, ali i najtajanstvenijih sovjetskih manekenki (koju tumači Ksenija Lukjančikova), o čijem uzbudljivom životu kruže razne teorije.

Od toga da je bila povezana sa KGB-om, pa sve do nerazjašenih okolnosti njene smrti.

Crvena kraljica – najlepše oružje Kremlja

Pickbox: Crvena kraljica

U vreme Sovjetskog Saveza, biti profesionalna manekenka bilo je misteriozno i nedostižno zanimanje, na primer, poput astronauta.

Manekenke su tada bile popularnije od filmskih zvezda, ali gde su te devojke radile i živele – obavijeno je velom tajne koja je počela da se otkriva posle raspada SSSR-a. Navodno, iza kulisa, život manekenki nije bio tako glamurozan.

Devojke su radile i po 12 sati dnevno u kabinama za isprobavanje odeće, na pisti Savezne modne kuće, a dobijale su svega 76 rubalja mesečno (1960-ih), što bi danas bilo oko 150 dolara. Devojke su morale da od svog novca kupuju cipele i kozmetiku za modne revije.

Ali, iako je sanjala da postane glumica, Regina je upisala ekonomski fakultet i pokušavala je da uđe na modne revije i elitne zabave u Moskvi. Na jednoj od tih revija upoznala je dizajnerku Veru Aralovu koja ju je pozvala na kasting…

I tako je sve počelo. Otputovala je u Pariz da prezentuje rusku modu i dobila je nadimak „najlepše oružje Kremlja“. Svojom evropskom lepotom začarala je javnost, pa su je nazvali ruska Sofija Loren.

Regina u to vreme upoznaje moskovskog umetnika i plejboja Lea Zbarskog i sanja o velikoj srećnoj porodici i deci. Ali, nažalost, Leo nije imao istu viziju kao ona i Regina pada u depresiju.

Glamur i beda

Pickbox: Crvena kraljica

Da vam ne bismo baš sve otkrili, ova zanimljiva i intrigantna serija o svetu mode u Sovjetskom Savezu prepuna je tajni, intriga, glamura, ali i bede i izdaje.

Regina je, osim burnog poslovnog života, proživljavala prave drame i u intimnom životu. Ređale su se neuspele veze i ljubavi zbog kojih je pila tablete i navodno pokušala i samoubistvo. Sedamdesetih godina prošlog veka započela je vezu sa jednim jugoslovenskim novinarom koji je posle njihove veze u Nemačkoj objavio polupornografsku knjigu „Sto noći sa Reginom Zbarskajom“. Ali ni ime novinara ni lokacija knjige nisu do dan danas poznati, pa to ipak stavlja upitnik na celu priču.

Više od hiljadu kostima je sašiveno za potrebe serije, čak 160 za glavnu glumicu za koju režiserka Alena Semenova kaže da ju je dugo tražila.

„Imali smo potragu po celoj zemlji da bismo našli glumicu sa pravom artikulacijom, dikcijom i tonalitetom. Otišli smo i u Francusku, pogledali sve takmičarke za Mis sveta i za Mis Rusije, sve manekenke i balerine. Bili smo očajni jer nas nijedna kandidatkinja nije u potpunosti zadovoljila“, jadala se Semenova.

Sve dok nisu upoznali 21-godišnju debitantkinju Kseniju Lukjančikovu na koju je rediteljka slučajno naišla u hodniku lokalne pozorišne škole u Sankt Peterburgu. Osim što je fizički podsećala na Reginu, činjenica da je debitantkinja činila ju je autentičnijom i publika ju je zavolela.

Svih 12 epizoda serije „Crvena kraljica“ gledajte na Pickbox.tv.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.