Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Bez dometa na kraj sveta“
Akademija 28: Bez dometa na kraj sveta
Akademija 28: Bez dometa na kraj sveta

Premijera predstave „Bez dometa na kraj sveta“

U subotu, 22. septembra od 17.00, u Akademiji 28 biće premijerno izvedena predstava „Bez dometa na kraj sveta“. Prva repriza je 27. oktobra.

Predstava „Bez dometa na kraj sveta“ nastala je s ciljem da se deca edukuju o opasnostima koje vrebaju na internetu i daje doprinos u rešavanju ovog sve aktuelnijeg problema.

Predstava podstiče na razmišljanje i kod dece razvija svest o kritičkoj upotrebi interneta i društvenih mreža. Predstava je namenjena deci uzrasta od sedam do 13 godina.

Radnja predstave odvija se u udaljenom kraljevstvu, na ostrvu Medenija, gde vlada kralj Bubuk. Njegova je velika briga što ljudi danas sve manje čitaju, a sve više po internetu skitaju.

Čak i na dan Knjigijade za mlade svi njegovi podanici, pa i njegova kćerka Tara, vreme provode na međuostrvskoj dopisnoj mreži (internetu). Osim toga, kralj strepi i od piratske bande iz Ugande koja bi internet za džabe.

Opasni pirati smišljaju plan da otmu medenijsku princezu Taru, kako bi se domogli interneta i zavladali celom međuostrvskom mrežom. Ognjen, mali od palube, dobija zadatak da se dopisuje s princezom preko interneta i da je navede da dođe na mesto gde će je kidnapovati.

Međutim, kada su se Tara i Ognjen sreli i isplovili na otvoreno more, zadesila ih je strašna oluja. Iako su preživeli oluju, našli su se na pustom, nepoznatom ostrvu. Po prvi put bez interneta, odsečeni od modernog sveta… odmah je izgledala veća planeta.

Šta je sve tu moglo da se vidi i da se doživi, zaboravili su i da su se izgubili, a malo su se i zaljubili. Međutim, čim su signal uhvatili, opasni pirati su ih pronašli.

Ognjen uspeva da pobegne s ostrva i da stigne do kralja Bubuka, a njih dvojica kuju plan da Taru oslobode. Da li će njihov plan uroditi plodom? Da li će Tara shvatiti koliko je dopisivanje s nepoznatim ljudima preko interneta opasno?

Da li će kralj Bubuk priznati da internet može biti i koristan? Da li će Tara i Ognjen ostati zajedno?

Naziv predstave: Bez dometa na kraj sveta. Premijera: 22. septembar (17.00). Mesto: Akademija 28 (Nemanjina 28). Tekst i režija: Mateja Popović. Igraju: Biljana Mitrović, Stojan Đorđević, Bogdan Bogdanović, Saša Nićiforović.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.