Naslovna » Izlasci » Sport » Trojka iz bloka na Kalemegdanu: Trojkom protiv siromaštva
Trojka iz bloka na Kalemegdanu
Trojka iz bloka na Kalemegdanu

Trojka iz bloka na Kalemegdanu: Trojkom protiv siromaštva

Sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki Trojka iz bloka organizuje turnir na Kalemegdanu, u subotu, 15. septembra.

Na košarkaškim terenima KK Partizana od 18.00, biće održan centralni turnir sedme takmičarske sezone. Simbolična donacija za učešće na turniru iznosiće 300 dinara.

Pored toga, sredstva za pomoć socijalno ugroženim višedetnim porodicama se prikupljaju i slanjem SMS poruke na humanitarni broj 7763 (cena poruke je 100 dinara za sve mreže).

Projekat Trojka iz bloka (www.trojkaizbloka.org) je sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava širom Srbije, Republike Srpske i sveta, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena zvezda i KK Partizan, kao i brojnih sponzora i donatora.

Centralni turnir u sezoni već pet godina održava se na Beogradskoj tvrđavi, a specijalni gosti u subotu biće brojni sportski klubovi, poznate ličnosti iz sveta muzike, filma, televizije kao i brojni drugi gosti iznenađenja.

Od 2005. godine, pod sloganom „Deca su naša budućnost“, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je skoro tri miliona evra donacija i pomogla više od 2.200 socijalno ugroženih višedetnih porodica koje broje više od 12.000 dece.

Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć za narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije, Republike Srpske i regiona.

Na svom zvaničnom sajtu (www.srbizasrbe.org) i fejsbuk stranici (www.facebook.com/srbizasrbe) organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima u devet zemalja u kojima postoje zvanični ogranci. (danubeogradu.rs)