Naslovna » Avio karte » Alitalia
Alitalia
Alitalia

Alitalia

Alitalia je najveća avio-kompanija Italije čija je IATA oznaka AZ, a bazni aerodrom Leonardo da Vinci – Fiumicino Airport, Rim (FCO).

Od 15. oktobra 2021. vlasnik i naslednik kompanije ALITALIA je kompanija ITA Airways.

U floti kompanije su Boeing 777 i Airbus A330 za dugolinijske letove, kao i Airbus 321, Airbus 320, Airbus 319, Embraer 190 i Embraer 175.

Prvi let ovog prevoznika obavljen je 1947. godine.

Alitalia je članica Sky Team-a zajedno sa kompanijama Aeroflot, Aerolíneas Argentinas, AeroMexico, Air Europa, Air France, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Garuda Indonesia, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, Tarom, Vietnam Airlines i Xiamen Airline.

Alitalia: Više od 1800 nedeljnih letova!

Alitalia saobraća na više od 1800 nedeljnih letova do 77 destinacija u Italiji i inostranstvu u toku zimskog reda letenja 2018-2019.

Tokom prošle 2017. godine, ova avio kompanija je bila treća u Evropi i šesta u svetu sa 82,78% polazaka na vreme. Ove godine, statistika je još bolja: prvi u svetu u januaru i prvi u Evropi u aprilu.

Sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd italijanska avio kompanija saobraća svakodnevno direktnim letovima do Rima.

Program lojalnosti MilleMiglia sakupljanjem milja obezbeđuje posebne pogodnosti putnicima, popuste i besplatne karte na letovima kod svih prevoznika u sastavu Sky Team Alliance. Program postoji 25 godina i sa pet miliona članova, MilleMiglia je najveći program lojalnosti u Italiji.

 

Uređuje: Katarina Vidaković