Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Beograd: Rekordan broj turista u avgustu
Beograd: Rekordan broj turista
Beograd: Rekordan broj turista

Beograd: Rekordan broj turista u avgustu

Beograd je u avgustu posetilo 26% više stranih turista koji su ostvarili za 38% više noćenja nego istog meseca prošle godine.

Po najnovijim podacima Sekretarijata za upravu – sektora statistike Grada Beograda najbrojniji gosti naše prestonice u avgustu bili su iz Turske, Nemačke, Irana, Kine, Grčke, zatim Rumunije, Italije, Poljske, SAD i Rusije.

Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Irana, Turske, Kine, Nemačke, Izraela, SAD, Italije.

Od početka godine, ukupan broj turista u Beogradu je za 12% veći u odnosu na prvih osam meseci 2017. Najbrojniji gosti u tom periodu bili su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske, Grčke, BiH, Slovenije, Bugarske, Rumunije i Irana.

– Iako godinama unazad Beograd nema turističku sezonu, tokom letnjih meseci se beleži najviše gostiju, koji u avgustu dostižu rekordan broj. Zahvaljujući izuzetno posećenim manifestacijama, i struktura gostiju se menja, pa tako beležimo veliki skok gostiju iz Rumunije, Poljske, Italije, i drugih zemalja. Porast u broju ostvarenih noćenja jednak je porastu u prihodu od turizma. Trenutno je aktuelna promotivna kampanja u zemljama regiona, pa u narednom periodu očekujemo još bolje rezultate – rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.