Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Filharmonijski safari za klince
Beogradska filharmonija svira za decu
Beogradska filharmonija svira za decu

Beogradska filharmonija: Filharmonijski safari za klince

Beogradska filharmonija u svojoj sali od 10. do 19. oktobra (10.00 i 12.00) organizuje seriju koncerata „Filharmonijski safari za klince“.

Za decu predškolskog uzrasta Beogradska filharmonija će izvoditi „Karneval životinja“ K. Sen-Sansa, a u ulozi naratora su filharmoničarke Tamara i Slavica koje mališane vode kroz životinjski svet uz pesme čiji su autori dečji pesnici, a i sama deca.

U Filharmoniji se otkrivaju lepota i šarolikost životinjskog carstva kroz muziku, uz dva klavira koji se pridružuju orkestru oživlјavajući duhovitu muzičku svitu Sen-Sansa, „Karneval životinja“.

Od petlova do kornjača, dinosaurusa i kengura, klinci će uživati u ovom popularnom i omilјenom životinjskom safariju.

Pored toga što neguje generacije nove publike, Beogradska filharmonija daje šansu i mladim izvođačima. Odmah pošto se uspešno predstavio na Dirigentskom forumu – masterklasu za mlade dirigente nedavno održanom u Beogradskoj filharmoniji, mladi Feliks Mildenberger je dobio priliku da diriguje orkestrom.

A Vuk Božilović i Dušan Grozdanović, mladi postdiplomci i već odlični pijanisti, nastupaju zajedno sa orkestrom na svih 16 koncerata. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.