Naslovna » Izlasci » Akcije » Dani Beča u Beogradu 2018.
Dani Beča u Beogradu: Bečka gradska većnica (foto: Schaub-Walzer/PID)
Dani Beča u Beogradu: Bečka gradska većnica (foto: Schaub-Walzer/PID)

Dani Beča u Beogradu 2018.

Manifestacija Dani Beča biće održana u Beogradu od 6. do 8. novembra, posle Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva.

Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner (Sabine Karner) u Dorćol Platz-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole.

U okviru dvodnevne konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ koja se održava u prostorijama Jugoslovenske kinoteke 7. i 8. novembra eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama. Posebna pažnja biće usmerena na sledeće oblasti: upravljanje otpadom, javni saobraćaj, digitalizacija gradske uprave, briga o starijim sugrađanima, socijalno stanovanje, otpadne vode, mobilnost kao i infrastrukturni projekti.

Većina svetske populacije već živi u gradovima čime oni dobijaju značajnu ulogu i zadatak da se uhvate u koštac sa aktuelnim i budućim izazovima da bi građanima mogli i u budućnosti da ponude najbolji kvalitet života.

Zahvaljujući procesu globalizacije i novim tehnologijama regioni se sve više zbližavaju, a međunarodna saradnja dobija na značaju. Zato bečka Gradska uprava želi da blisko sarađuje sa susednim gradovima.

Da podsetimo, po istraživanju koje je u martu 2018. godine sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“ Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.

Manifestacija Dani Beča u Beogradu održaće se u organizaciji predstavništva Grada Beča Eurocomm-PR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.