Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival filantropije 2018
Festival filantropije
Festival filantropije

Festival filantropije 2018

Od 24. do 28. oktobra u Beogradu i Novom Sadu Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje petodnevni Festival filantropije uz niz aktivnosti.

Cilj manifestacije je podizanje svesti o solidarnosti, razvoj filantropije i kulture davanja u društvu.

Na samom otvaranju festivala 24. oktobra biće predstavljeni rezultati Nacionalnog dana davanja u prostorijama UniCredit banke.

Drugog dana festivala pod nazivom „Dobro se dobrim vraća“, 25. oktobra u akciji „Dan davanja knjiga na ulici“ volonteri će pitati prolaznike da se podsete kada su poslednji put uradili neko dobro. Kada se sete, oni će dobiti knjigu. Ukoliko žele, oni će moći da zapišu svoje dobro delo u Knjizi dobrih dela.

Istog dana će na Fakultetu političkih nauka u Beogradu od 16.00 do 17.30 biti održana Crowdfunding radionica „Zašto se i kako neprofitne organizacije i start up-ovi okreću zajednici?“

Akcija će početi u 12.00 u Beogradu na uglu Obilićevog venca i Kneza Mihailove i Novom Sadu (Dunavska 1, kod Gradske biblioteke).

Trećeg dana festivala pod nazivom „Filantropija nema granice“, 26. oktobra od 11.00 u Medija centru u Beogradu će biti održana prezentacija istraživanja o davanju iz dijaspore, dok će u Novom Sadu paralelno biti organizovan Okrugli sto o doprinosu privatnog sektora lokalnoj zajednici.

Tokom četvrtog dana festivala pod parolom „Slavimo solidarnost“ u subotu 27. oktobra od 13.00 u Beogradu će biti organizovana radionica „Uradi sam – Supergirls“ i koncert Social Cafe benda (čiji su članovi muzičari sa četiri kontinenta) u prostorijama KC Grad.

Volonterska akcija krečenja prostorija vrtića će istog dana od 10.00 biti organizovana u Beogradu u vrtiću „Skadarlija, dok će novosadski volonteri krečiti u vrtiću „Mrvica“ u svom gradu.

U Beogradu i Novom Sadu će zainteresovani građani, novinari i učenici će moći da šetaju u okviru filantropske ture – „Stazama zadužbinara“ u trajanju od dva sata. Licencirani turistički vodič će ispričati priče o važnim događajima i mestima za filantropiju i solidarnost. Mesto okupljanja u Beogradu je Trg Nikole Pašića, a u Novom Sadu Trg slobode.

Ceo program festivala pogledajte OVDE.

Nacionalni dan davanja i Festival filantropije realizuju se pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Saveta za filantopiju Ane Brnabić, koja će i otvoriti manifestaciju. Otvaranju festivala prisustvovaće i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot. (danubeogradu.rs)