Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Dva koncerta mladih umetnika
FMU i Guarnerius nagrađuju: Mirjana Anović i Miloš Đorđević (foto: Ana Nikolić)
FMU i Guarnerius nagrađuju: Mirjana Anović i Miloš Đorđević (foto: Ana Nikolić)

FMU i Guarnerius nagrađuju: Dva koncerta mladih umetnika

U petak i subotu, 12. i 13. oktobra, u Guarneriusu će biti održana dva koncerta klasične muzike nagrađivanih studenata FMU.

Anović, Đorđević

U petak, 12. oktobra od 20.00, u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije nastupiće Mirjana Anović (flauta) i Miloš Đorđević (klarinet).Za dž

Dvoje mladih umetnika koji su na masteru akademskih studija FMU sviraće dela Kumera, Levina, Despića i Joliveta, a ulaz na koncert je slobodan.

Mirjana Anović (Vršac, 1996) osnovne studije završava sa najvišom ocenom, te nastavlja master akademske studije na studijskom programu Izvođačke umetnosti. Postigla je značajne rezultate na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Dobitnica je diplome i dve specijalne nagrade od Pokrajine Vojvodine za postignute rezultate tokom školovanja. Proglašena je laureatom na smotri muzičkih talenata Srbije 2016. i 2017. godine u rangu muzičkih akademija.

Miloš Đorđević (Smederevska Palanka, 1995) ove godine završava osnovne akademske i upisuje master studije. Osvajao je nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Usavršavao se kod eminentnih domaćih i stranih profesora.

Božilović

FMU i Guarnerius nagrađuju: Vuk Božilović
FMU i Guarnerius nagrađuju: Vuk Božilović

Jedan od najboljih mladih pijanista Srbije, višestruko nagrađivani Vuk Božilović održaće koncert u Ustanovi Guarnerius u subotu, 13. oktobra od 20.00, a na programu su dela Baha, Betovena, Šopena i Prokofjeva. Ulaz je besplatan.

Vuk Božilović je rođen 1993. godine u Beogradu. Trenutno je student četvrte godine studija na Fakultetu muzičke umetnosti. Laureat je značajnih takmičenja. U aprilu 2014. godine, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Vuk je, pod palicom dirigenta Bojana Suđića i u pratnji orkestra FMU, izveo Šopenov prvi klavirski koncert u e-molu. Sarađivao je sa renomiranim profesorima i pijanistima. (danubeogradu.rs)

Uredništvo portala Dan u Beogradu izvinjava se autorki naslovne fotografije Ani Nikolić što odmah nismo potpisali fotografiju već smo to učinili naknadno. Nadamo se da smo ispravljanjem greške i potpisivanjem autorke bar malo ublažili štetu koju smo joj priredili.