Naslovna » Izlasci » Festivali » Indirekt Showcase Festival 2018 u Beogradu
Indirekt Showcase Festival
Indirekt Showcase Festival

Indirekt Showcase Festival 2018 u Beogradu

Četvrto izdanje Indirekt Showcase Festival-a održaće se od 11. do 13. oktobra u Beogradu, na četiri lokacije.

Indirekt je međunarodni festival nezavisne muzike i umetnosti koji se u Beogradu održava od 2015. godine, i iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih ljudi i stručnjaka iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i iz Evrope.

Ovogodišnji program sastoji se od dvadesetak muzičkih nastupa koji će biti održani na tri lokacije – Atom Akademija, Soul Society i Dorćol Platz, dok će konferencijski program biti realizovan u prostorijama SAE Instututa.

Biće predstavljene i tri knjige. Slavomir Stojanović Futro će promovisati svoj prvi roman, pod nazivom „Devet“, 12. oktobra od 19.30 u Dorćol Platzu; 13. oktobra će na istom mestu knjigu „Rokenrol u kandžama interneta“ promovisati Bane Lokner i Peđa Jovanović. Otvaranje festivala 11. oktobra rezervisano je za gosta iz Bugarske Vaska Gromkova (DJ VaGro) koji će promovisati knjigu „I Was DJ“.

Učesnici iz cele Evrope ove godine će na konferenciji govoriti o nezavisnom izdavaštvu, digitalnoj distribuciji i edukaciju muzičara iz oblasti muzičke industrije.

Indirekt Showcase Festival – muzički program

U četvrtak, Indirekt Showcase Festival otvara indie rock izvođač iz Pančeva Ivica, indie elektronski bend Ki iz Makedonije i andergraund rock sastav iz Šapca Slonz.

Dan kasnije, na istom mestu, sviraće The Siids indie i electro pop/rock bend iz Hrvatske, Next Ex koji donosi synth-pop zvuk Bukurešta i Killedbycar elektronski indie rock trio iz Poljske.

U subotu nastupiaju Visions In Clouds post-pank i new wave kvartet iz Švajcarske, Vin Triste alternativni rok bend iz Beograda i Tús Nua iz Hrvatske.

U klubu Soul Society u petak ćemo imati prilike da čujemo Ivatu, trip-hop, darkwave i psychedelic sastav iz Moskve, Bullet for a Badman iz Beograda i Vera Jonas Experiment, indie folk, iz Mađarske.

U subotu svira hrvatska mlada zvezda Ichabod, mađarski indie electro pop bend Passed iz Mađarske i alternativna rock grupa iz Beograda Dingospo Dali.

U prostoru Dorćol Platz-a, u petak, nastupiće rumunska indie/pop pevačica Lucia, rok bend The Black Room iz Rijeke i alternativni rock bend iz Beograda Virvel, a u subotu će se na bini naći poljski rok sastav Radioslam, Igralom iz Niša, kao i Sergio Lounge koji će i zatvoriti festival.

Koncerti u klubu Atom počinju u 21.00, u Dorćol Platz-u od 21.30 a u klubu Soul Society od 21.45.

Festivalske akreditacije (komplet) po ceni od 2.000 dinara podrazumevaju ulaz na dnevni program – panele i radionice, kao i večernji muzički program za sva tri dana i sve tri lokacije; dvodnevna karta košta 1.200 dinara, jednodnevna karta za sve lokacije biće 700 dinara i jednodnevna za jednu lokaciju 500 dinara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.