Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Novi Muzički razgovori u Beogradskoj filharmoniji
Muzički razgovori u Beogradskoj filharmoniji: Snježana Pavićević (foto: Marko Đoković)
Muzički razgovori u Beogradskoj filharmoniji: Snježana Pavićević (foto: Marko Đoković)

Novi Muzički razgovori u Beogradskoj filharmoniji

Od 31. oktobra počinje novi serijal Beogradske filharmonije Muzički razgovori sa Gabrijelom Felcom u sali na Studentskom trgu 11.

Velika popularnost dnevnih koncerata u prošloj sezoni uslovila je da Beogradska filharmonija zakaže pet novih susreta na kojima publika može još bliže da upozna šefa-dirigenta, a i muzičare iz orkestra.

Prvi u nizu kratkih i neformalnih koncertnih susreta, zakazan je za sredu 31. oktobra od 14.00, kada će Felc svirati i razgovarati sa flautistkinjom Snježanom Pavićević.Za dž

Šef-dirigent Gabrijel Felc, inače i diplomirani pijanista, šarmantni je „domaćin“ specijalnih dnevnih koncerata, a ove srede pratiće na klaviru koleginicu iz orkestra i voditi razgovor u kome će Snježana Pavićević otkriti brojne pojedinosti svog specifičnog instrumenta – pikolo flaute.

Pored toga što će moći da čuju njen raznoliki zvuk u delima Pulanka, Rahmanjinova i Galija, slušaoci će imati priliku i da pitaju muzičare sve što ih interesuje.

Muzički razgovori su nastali upravo kao inicijativa Gabrijela Felca da se na što prisniji i direktniji način poveže sa publikom koja će biti i na samoj bini oko izvođača.

Pet malih koncerata nude odušak od dnevnih aktivnosti, a ako je suditi prema prošlogodišnjim iskustvima, publiku očekuje puno zabave, korisnih odgovora ali i čuvenih muzičkih viceva.

Ulaz na ove koncerte je besplatan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.