Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Poljski kvintet Nadrealističnih 5 u Beogradu
Poljski kvintet Nadrealističnih 5
Poljski kvintet Nadrealističnih 5

Poljski kvintet Nadrealističnih 5 u Beogradu

Klavirski kvintet Nadrealističnih 5 iz Poljske, održaće koncert u četvrtak, 18. oktobra od 20.00, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Na koncertu će biti promovisana dela savremenih poljskih kompozitora Zarebskog, Maseckog, Kulentija i Bargielskog, a kao gost će nastupiti mladi violončelista Vuk Ovaskainen, laureat nagrade ArtLink najperspektivniji mladi umetnik za 2017. godinu.

Ansambl Nadrealističnih 5 čine najinteresantniji poljski muzičari: Maria Mahovska (violina), Bartolomiej Vezner (klavir), Artur Rozmislovič (viola), Magdalena Bojanovič (violončelo) i Mihal Šalah (violina).Za dž

Dugi niz godina članovi ovog klavirskog kvinteta nastupaju kao solisti i kamerni muzičari na brojnim koncertima i festivalima. Nagrađeni su na mnogim prestižnim muzičkim takmičenjima. U svom repertoaru fokusiraju se posebno na savremenu muziku i promovisanje kreativnog izraza poljskih kompozitora.

Najvažnije je što je ovih pet umetnika odlučilo da se ujedini svojoj zajedničkoj strasti – kamernoj muzici. Ime ansambla odnosi se na originalni naslov „Sivo-beli“ klavirski kvintet – prvu kompoziciju napisanu za ansambl na predlog je Hane Kulenti.

Koncerte kamernog ansambla Nadrealističnih 5 u Srbiji, u organizaciji Ambasade Poljske, ArtLinka i Srpske asocijacije festivala, podržalo je Ministarstvo kulture Republike Poljske. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.