Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Koncerti u prvoj nedelji novembra
Koncerti u klubu Soul Society: Ana Ćurčin
Koncerti u klubu Soul Society: Ana Ćurčin

Soul Society: Koncerti u prvoj nedelji novembra

Od 1. do 3. novembra 2018. u klubu Soul Society (Skver Mire Trailović 1) nastupiće Ana Ćurčin, Point Blank i Ethno Jazz Orchestra.

Četvrtak, 1. novembar: Ana Ćurčin and The Changes + gosti

U klubu Soul Society – Starom Bitefu, održaće se koncert naše velike zvezde kantautorske scene Ane Ćurčin sa njenim pratećim bendom The Changes.

Retko ko tako duboko zadire u emocije tekstovima, i tako vlada muzikom kao Ana, dosežući unutrašnje i geografske meridijane, okupljajući oko sebe, klupsku i festivalsku publiku, u zemlji i inostranstvu.

Kao specijalni gosti koncerta nastupiće beogradski duo kantautorski sastav Weird Fishes.

Ana & The Changes su Goran Antović, Marko Cvetković, Marko Benini i Ana Ćurčin.

Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi; pored nje i ostali članovi benda dolaze iz drugih kulturoloških i muzičkih pozadina ali žive i rade u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom.

Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom „Sketches of Belonging“. U oktobru 2016. godine je zajedno sa bendom Stray Dogg održala koncert u Sava centru. Početkom 2018 su jedini bend iz Srbije koji učestvuje na Festivalu Eurosonic Noorderslag u Holandiji.

Rezervacije na 063/377-420
Ulaznica: 500 RSD
Vrata se otvaraju od 22.00

Petak, 2. novembar: Dr Project Point Blank Blues Band

Point Blank, verovatno i prvi autorski blues band nastao u staroj Jugoslaviji, održaće svoj celovečernji nastup u klubu Soul Society i predstaviti do čega su sve došli nakon jubilarnih 35 godina postojanja i stvaranja kroz kopanje po afroameričkoj tradiciji zvuka.

Predvođeni Dragoljubom Crnčevićem Crnketom, legendom domaće i evropske blues rock scene, gitaristom i pevačem benda, Dr. Project Point Blank Blues Band čine i: Darko Grujić, Zoran Milenković, Blagoje Nedeljković, Nikola Đokić, Nenad Stošić i Toni Matijević. Specijalni gost je Dragi Jelić.

Bogata diskografija i koncertni kontinuitet Point Blank-a koji traju 35 godina, dokazuju da su ljubavi prema muzici i životu pobedile čak i u vrlo oskudnim uslovima u kojima se muzika stvara i beleži na ovim prostorima već skoro tri decenije.

Velika slušanost koja prati neosporni muzički kvalitet,koji je na nivou velikih svetskih blues rock bendova, čini Dr. Project Point Blank jednim od naših kulturnih i umetničkih ambasadora u svetu. Baršunasti glas Dragoljuba Crnčevića je toliko upečatljiv i nenadmašan da se urezuje u svest i pamćenje poput onih Krisa Rije, Lenarda Koena, Tonija Džoa Vajta…

Očekujte neverovatnu svirku i goste iz muzičkog sveta koji će se Dr. Project Point Blank-u pridružiti na sceni; na njihovom poslednjem albumu „Gitarologija: Povratak korenima“, to su učinili već mnogi, kao što su: Rambo Amadeus, Josip Boček, Vedran Božić, Dragi Jelić, Nebojša Anton Antonijević, Vlatko Stefanofski, Duda Bezuha, Dragan Di Luna Marković i mnoga druga, velika, imena domaće muzike.

Ulaznica 300 RSD, na vratima kluba
Vrata se otvaraju u 22.00
Rezervacije na 063/377-420

Subota, 3. novembar: Ethno Jazz Orchestra

Ako niste čuli onda ne smete propustiti! EJO – Ethno Jazz Orchestra donosi neobičnu simbiozu tradicionalnih melodija balkanske, afro i fusion jazz muzike, uz dva ženska vokala i pregršt modernih i tradicionalnih instrumenata.

Ako želite da znate kako može da izgleda ethno jazz klupska koncertna žurka imaćete priliku da saznate tada u hramu dobre muzike i pozorišta.

Sastav krasi talenat, posebnost, a iza njih je niz uspešnih nastupa na festivalima u zemlji i region. U februaru 2016. na kanadskom web portalu Ethnocloud zauzimali su prva dva mesta na svetskoj i na balkanskoj top listi.

Nakon toga je usledila 2018. godina kada su na listi za svet i Balkan osvojili prva dva mesta sa pesmama „Aj kad zapevam ja“ i „Tri devojke“. Ovih dana se pojavila i prvi autorski singl uz novi spot za pesmu „Dolazim“.

Spoj vokala Milice Dobrić i Nataše Pejčić, upečatljivosti zvuka i savremenog pristupa tradicionalnim notama saradnika Stevana Milijanovića na klavijaturama, koji je uradio aranžmane za sve pesme, Aleksandra Jovana Krstića na flauti i kavalu, Armanda Mesaroša na basu, Alekse Milijanovića na bubnjevima i perkusioniste Aleksandra Alempijevića novim neobičnim tonom boji šarenoliku World Music i modernu Jazz scenu.

Provešćemo subotu u celovečernjoj fuziji modernog zvuka i tradicionale, pevatii njihati se uz svetsku i našu tradicionalnu pesmu u nesvakidašnjim aranžmanima. EJO je jedan od dragulja naše muzičke scene, danas. Ne propustite ovaj događaj.

Ulaznica 300 RSD, na vratima kluba
Vrata se otvaraju u 22.00
Rezervacije na 063/377-420

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.