Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Veličanstvena „Rok opera“ u Sava centru
Rok opera (foto: Emir Memedovski)
Rok opera (foto: Emir Memedovski)

Veličanstvena „Rok opera“ u Sava centru

Pravi muzički spektakl očekuje nas 27. novembra u Sava centru. Program pod nazivom „Rok opera“ organizuje se u saradnji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Na programu koncerta zastupljeno je 20 antologijskih muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka.

Sama pomisao da 120 izvođača izvodi muziku grupa Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, The Beatles, Pink Floyd, Van Halen, The Doors, Europe i drugih svetskih grupa i muzičara ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima.

U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere SNP-a, publici će biti predstavljen još jedan ekskluzivni koncertni program.

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umetnički rukovodilac Novosadskog Big Benda. Kao vokalni solisti nastupaju Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Nikola Mijić, članovi Hora Opere SNP-a…

Kako sami muzičari ističu, biće ovo jedinstvena prilika da publika, bilo da su u pitanju generacije koje i danas čuvaju ploče kao relikviju ili su to nove generacije koje muziku upoznaju preko internet, zajedno sa izvođačima peva hitove omiljenih i poznatih hitova.

Karte su u prodaji na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Eventima. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.