Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradski osnovci na utakmici Srbija – Crna Gora
Beogradski osnovci na utakmici Srbija - Crna Gora
Beogradski osnovci na utakmici Srbija - Crna Gora

Beogradski osnovci na utakmici Srbija – Crna Gora

Više od 10.000 beogradskih osnovaca prisustvovaće fudbalskoj utakmici Srbija – Crna Gora koja se igra u okviru Lige nacija.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak najavio je da će osnovci bodriti reprezentaciju Srbije zahvaljujući saradnji Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i Fudbalskog saveza Srbije, koji je za 202 osnovne škole u Beogradu obezbedio po 50 besplatnih karata.

– Ovo je druga utakmica na koju besplatno vodimo osnovce pošto su nedavno prisustvovali utakmici sa Rumunijom. Reakcije đaka su tada bile fenomenalne i obećali smo da će takvih događaja biti još. Evo sada još jedne prilike da među decom promovišemo sport, sportsko ponašanje i duh, ali i osećanje pripadnosti svojoj zemlji kroz sportsko navijanje za reprezentaciju – rekao je Gak.

On je poručio da bi bilo dobro da se u ovakve akcije uključe sve sportske i kulturne institucije u gradu i da se đacima pruži što više besplatnog, raznovrsnog, kvalitetnog sadržaja van škola.

– Sportski i kulturni događaji su pravi način da decu kao društvo učimo pravim vrednostima. To je jedan od načina i da smanjimo vršnjačko nasilje, da ih sklonimo od poroka i usmerimo ih na pravi način – rekao je Gak.

Utakmica Srbija – Crna Gora biće odigrana 17. novembra od 15.00 na Stadionu „Rajko Mitić“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.