Naslovna » Izlasci » Pozorište » CKO Rakovica: Predstava „Da bar nisam žensko“
CKO Rakovica: Da bar nisam žensko
CKO Rakovica: Da bar nisam žensko

CKO Rakovica: Predstava „Da bar nisam žensko“

U nedelju, 25. novembra od 20.00, u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica biće izvedena predstava „Da bar nisam žensko“ na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Pozorišna predstava „Da bar nisam žensko“ rađena je na osnovu priča migrantkinje Mahboub Taheri, za koju je tekst napisala Nina Džuver.

Muzičko-opersko teatarska organizacija MOTO i Međunarodna mreža pomoći IAN uz podršku UNHCR-a obeležiće Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama ovom predstavom.

Uloge tumače Milica Stefanović i Vaja Dujović, režiju i scenografiju je potpisao Vladan Đurković. Kostime za ovu predstavu je osmislila Ivana Kosovac, dok su kostim izradile migrantkinje u Prihvatnom centru za izbeglice i migrante u Bosilegradu.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembar, Ujedinjene nacije su službeno proglasile 1999. godine rezolucijom 54/134.

I posle nepunih 30 godina od donošenja rezolucije, nasilje nad ženama je i dalje široko rasprostranjen i duboko ukorenjen društveni problem u mnogim zemljama širom sveta i kod nas. Nasilje nad ženama se dešava neovisno o bogatstvu ili siromaštvu, religiji, te obrazovanju zajednice ili porodice, a nažalost svedoci smo velikog porasta broja žrtava nasilja.

Obeležavanjem ovog dana želja organizatora je da se skrene pažnja na žrtve, njihova iskustva i posledice koje trpe. Na ovaj način doprineće se stvaranju savremenog društva bez diskriminacije, predrasuda i nasilja, a sa ciljem podizanja svesti javnosti o neprihvatljivosti rodno zasnovanog nasilja. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.