Naslovna » Izlasci » Akcije » Doživi Meksiko na Vračaru
Doživi Meksiko na Vračaru
Doživi Meksiko na Vračaru

Doživi Meksiko na Vračaru

U subotu, 10. novembra, „Doživi Meksiko“ na Vračaru, u Božidarcu (Radoslava Grujića 3) kroz filmove, radionice, priče i ćurose. Ulaz je besplatan.

Ideja je da se publika približi dalekoj kulturi Meksika tokom čitave subote od jutarnje „Smeh joge“, preko radionice „Slikaj kao Frida“, pravljenje nakita sa meksičkim motivima, projekcije filmova do degustacije ćurosa negde poznatije i kao „meksičke krofne“.Za dž

Pored toga čuće se i iskustva jednog putoholičara koji se rado vraća u Meksiko, državi u kojoj umetnici mogu da plate porez koristeći svoja umetnička dela; zato se treba spremiti za jedno kratko interaktivno predavanje, praćeno fotografijama i pričama sa putovanja.

Mali broj ljudi zna zanimljivost da je jedan kraći istorijski period Jugoslavija bila orijentisana ka Meksiku između Amerike i tadašnjeg SSSR-a. Tokom tog perioda i muzika je bila pod uticajem ove nama daleke države ali to nije sprečilo nastanak jugoslovenskih marijačija.

Njihova prepoznatljiva tradicionalna odeća, sombrero i gitara bili su na omotima mnogih ploča tih dana u bivšoj državi. Slovenački film koji će biti prikazan u subotu uveče upravo se bavi ovom zanimljivom tematikom.

Takođe, posetioci će moći na jezičkoj radionici da nauče i četrdeset tipičnih fraza na španskom koji se naširoko koriste u Meksiku i kada se one koriste.

Ulaz je slobodan ali prijava zbog ograničenog broja učesnika na radionici „Slikaj kao Frida“ i pravljenje nakita je obavezna na sajtu Božidarca.

Događaj se sprovodi u okviru redovnog programa upoznavanja drugih kultura koji podržava Gradska opština Vračar. (danubeogradu.rs)

Doživi Meksiko na Vračaru

Subota, 10. novembar
10.00… Smeh joga
12.00… Slikaj kao Frida
14.00… Radionica nakita
15.00… Projekcija meksičkog filma „Frida“, 2002.
17.00… 40 meksičkih tepalica – radionica
19.00… Moj doživljaj Meksika i degustacija ćurosa
20.00… Film o jugoslovenskim marijačijima