Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival izvornih pesama Prvi ton u Rakovici
Festival izvornih pesama Prvi ton
Festival izvornih pesama Prvi ton

Festival izvornih pesama Prvi ton u Rakovici

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, 3. i 4. decembra biće održan takmičarski festival izvorne pesme Prvi ton.

Manifestacija se organizuje sa ciljem očuvanja i negovanja izvorne, narodne srpske pesme.

Raspisana je audicija na kojoj mogu da učestvuju svi vokalni solisti stariji od 16 godina. Audicija će biti organizovana za izbor prvog radijskog glasa Srbije u pevanju narodnih pesama gradskog tipa epohe Vlastimira Pavlovića Carevca i za izbor prvog tradicionalnog glasa Srbije u izvornom narodnom pevanju (solisti, dueti i pevačke grupe).

Audicija će se održati u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica (Miška Kranjca 7) 16. novembra od 14.00 i 17. novembra od 12.00. Više informacija saznajte na 011/3582-493.

Za učešće na festivalu Prvi ton biće izabrano deset izvođača u izvođenju tradicionalnog izvornog pevanja koji će se takmičiti prvog dana, 3. decembra, i deset izvođača u izvođenju narodnih pesama gradskog tipa epohe Vlastimira Pavlovića Carevca koji će se takmičiti 4. decembra uz pratnju narodnog orkestra Ljubiše Pavkovića.

Pobednika muzičkog festivala Prvi ton izabraće stručni žiri, a za osvojena prva mesta pobednici u oba muzička pravca dobijaju povelju, statuetu festivala Prvi ton, kao i prigodne nagrade.

Pobednik festivala će imati priliku da neke od kompozicija snimi u studiju i objavi svoj album u saradnji sa CZKO Rakovica. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.