Naslovna » Porodica » Grad pomaže roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca
Pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca
Pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Grad pomaže roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Gradska vlast je uputila poziv roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca da podnesu prijave za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević saopštila je da je 1. novembra omogućeno prijavljivanje.

U 2017. godini za navedenu namenu iz budžeta je uplaćeno 8.839.998 dinara za 83 porodica sa ukupno 262 dece, saopšteno je iz ovog Sekretarijata.

– Ovom pomoći dajemo dodatnu podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca, dovoljno sredstava je obezbeđeno i u budžetu za 2018. godinu. Nastavićemo i dalje da kroz obezbeđenje i razvoj usluga prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite pružimo neophodnu pomoć i podršku u cilju poboljšanja kvaliteta njihovih života – izjavila je Stanisavljević.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite (član 68) i ostvaruje se jednom godišnje. Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu.

Zahtev i potrebna dokumentacija podnosi se u Gradskom centru za socijalni rad, ulica Ruska 4.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/2650-329 ili putem elektronske pošte: sanja.patric@gscrb.org.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.