Naslovna » Izlasci » Festivali » IV Festival šonjavka i štreberke
Festival šonjavka i štreberke
Festival Å¡onjavka i Å¡treberke

IV Festival šonjavka i štreberke

U nedelju, 2. decembra od 11.00 i 13.00, biće održan Festival šonjavka i štreberke. Četvrto tradicionalno druženje Dereta organizuje u Dorćol Platzu, Dobračina 59.

Festival šonjavka i štreberke nastao je po najpopularnijim dečjim serijalima knjiga „Dnevnik šonjavka“ i „Dnevnik štreberke“.

Sa decom će se družiti animatori, a očekuju ih zabava, kvizovi, asocijacije, crtanje, pokloni i još mnogo toga!

U okviru Festivala, nalazi se i kafić Dorćol Platza kao i izložbeni deo gde vas očekuju izlagači poput školica sporta, muzike, jezika, matematike, kao i igračake, zdrava hrana, kozmetika za decu i dr.

Cena ulaznice je 300 RSD (samo deca plaćaju). Broj mesta je ograničen, a karte mogu da se kupe u knjižari Dereta, Knez Mihailova 46.

Odmah pošto je objavljen 2007, „Dnevnik šonjavka“ postao je najčitanija dečja knjiga u Americi, a već naredne godine više od 100.000 primeraka štampano je samo u SAD. Ubrzo Šonjavko postaje hit i u ostatku sveta, a do sada je objavljen u više od 50 zemalja.

Ovaj serijal dečjih knjiga broj je jedan na listama koje objavljuju USA Today, Wall Street Journal, Publishers Weekly i New York Times i šestostruki je dobitnik dečjih nagrada u organizaciji kanala „Nickelodeon“.

Džef Kini, autor Šonjavka, odabran je u izboru časopisa Time za jednog od 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Po knjigama „Dnevnik šonjavka“ snimljena su i četiri filma.

Primamljiva forma „Dnevnika šonjavka“, na pola puta između proze i stripa, kao i savremeni, inteligentni humor, naveli su i decu koja nemaju čitalačke navike da posegnu za knjigom.

„Dnevnik štreberke“, isto toliko zanimljiv serijal knjiga, najviše je popularan među devojčicama. Više od pet miliona primeraka ovog serijala knjiga odštampano je u SAD, a do sada je objavljen u tridesetak zemalja.

Izdavačka kuća Dereta objavila je 11 nastavaka „Dnevnika šonjavka“ i tri nastavka „Dnevnika štreberke“, a u pripremi su i ostali.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.