Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Jovan Kolundžija: Gala koncert „Magija klasike“
Jovan Kolundžija
Jovan Kolundžija

Jovan Kolundžija: Gala koncert „Magija klasike“

U ponedeljak, 3. decembra od 20.00, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine biće organizovan koncert „Magija klasike“. Nastupiće maestro Jovan Kolundžija.

U pratnji sestre i istaknute pijanistkinje Nade Kolundžija i mladog pijaniste Nikole Zaringera, Kolundžija će izvesti najlepša dela Leklera, FGurđijeva, Sen-Sansa, Čajkovskog i Legrana.

Koncertom na Kolarcu proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija nastavlja jednu od najdužih koncertnih tradicija u zemlji i regionu – dvanaestu godinu zaredom pokloniće se beogradskoj publici i ispisati nove stranice muzičke istorije naše prestonice.

Violinista Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa.

Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru, više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu, najveće domaće i međunarodne nagrade i društvena priznanja, grandiozne koncertne poduhvate, divljenje i poštovanje publike, obožavalaca i stručne kritike širom sveta.

Jovan Kolundžija je osnivač Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv Gvarnerijus po Gvarnerijusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina.

Pored svojih koncerata, deo svog vremena posvećuje promovisanju i daljem školovanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini – Ustanovi Guarnerius, koja je postala najatraktivnija kamerna dvorana u našem gradu i u kojoj je, od njenog osnivanja 2001. godine, realizovano više od hiljadu umetničkih programa.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine. (danubeogradu.rs)