Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Keziah Jones u klubu Bitefartcafe
Keziah Jones
Keziah Jones

Keziah Jones u klubu Bitefartcafe

Nigerijska bluefunk legenda Keziah Jones nastupiće u sklopu festivala Musicology, sredu i petak, 28. i 30. novembra, u klubu Bitefartcafe.

Harizmatični pevač i gitarista, omiljeni gost u Beogradu, ovoga dolazi u pratnji novog sastava i najavljuje novi album koji bi uskoro trebalo da se pojavi u prodaji.

Kao jedan od vodećih gitarista i pevača, Keziah Jones već 20 godina predvodi muziku svog žanra, pa se ne očekuje ništa manje od spektakla za pamćenje.

„Srpska publika je intenzivna, otvorena i spremna da ide tamo gde je muzika vodi. Zato volim da sviram u Beogradu!“ (Keziah Jones)

Poznat je i po stilu sviranja gitare, koje svojom izuzetno izraženom ritmikom i pokretima ponekad podseća na sviranje udaraljki ili na slep tehniku koju koriste basisti.

Svojom neobičnom tehnikom sviranja, ovaj pevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr, koji sam naziva bluefunk. Bluefunk je mešavina blues melodije i oštrih ritmova fanka, kao i elemenata joruba muzike.

Beogradska publika imaće priliku da čuje svetske hitove kao što su „Rhythm is Love“, „Million Miles From Home“ i „My Kind of Girl“, ali su njegova izvođenja uživo ono što čini pravu poslasticu i najbolju garanciju za fanki afrožur.

Njegovi uzori su Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix, međutim, njegova muzika donosi potpuno novi momentat u afrobeat i mešavinom afričkih ritmova sa fankom i bluzom dobija unikatni momenat i neverovatan drajv koji tera na ples.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.