Naslovna » Izlasci » Sport » Maraton „Plavi krug“ u nedelju
Maraton "Plavi krug" na Adi Ciganliji
Maraton "Plavi krug" na Adi Ciganliji

Maraton „Plavi krug“ u nedelju

U okviru obeležavanja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ organizuje sedmi maraton.

U nedelju, 11. novembra na Adi Ciganliji, maraton „Plavi krug“ počinje kod bandžija, a u podne će početi i trka podrške osobama obolelim od dijabetesa.

Interesovanje za ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve je veće što govori i oko 800 prijava za trke iz cele Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji će istrčane kilometre posvetiti osobama obolelih od dijabetesa, kao znak podrške.

Trka podrške otvorena je za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom.

Dužina kruga je 7700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima. Na ovaj način Udruženje podseća javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa kao i u dobroj regulaciji.

Ono po čemu je ovaj maraton poseban, je to što pored sportista i rekreativaca, na maratonskoj trci učestvuju i osobe koje imaju dijabetes.

Na ovogodišnjem Plavom krugu oko Ade učestvovaće šest učesnika koje boluju od dijabetesa i koji će zajedno sa ostalim maratoncima istrčati 42,195 km i na taj način, na ličnom primeru, pokažu da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta i ekipe Hitne pomoći. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Pozvani su sugrađani da se u nedelju pridruže ovoj velikoj sportskoj manifestaciji i podrže osobe sa dijabetesom ali i učestvuju u podizanju svesti o važnosti fizičke aktivnosti. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.