Naslovna » Izlasci » Pozorište » Noć pozorišta 2018 i na Čukarici
Noć pozorišta 2018 i na Čukarici (detalj sa plakata manifestacije)
Noć pozorišta 2018 i na Čukarici (detalj sa plakata manifestacije)

Noć pozorišta 2018 i na Čukarici

Kulturni centar „Čukarica“ se i ove godine pridružuje evropskoj manifestaciji Noć pozorišta. U subotu, 17. novembra, biće odigrane četiri predstave.

U Turgenjevljevoj 5 od 16.30, prva na repertoaru je tinejdžerska predstava „Muški dnevnik„, urađena po motivima romana Dušana Pejčića. Režiju potpisuje Pavle Jerinić, a izvode je glumci Studija BIS.

Oni koji budu došli na ovu predstavu moći će da odgledaju i poklon predstavu „Kako su nastale ružne reči„. Predstavu je po tekstu Duška Radovića režirala Maja Bunjac.

Od 19.00 na repertoaru je hit komedija Zorana Mijaljevića „Mandarina sve pogadža„. Predstavu je režirao Jovan Ljubenović, a u njoj igra Marija Masal.

U okviru manifestacije Noć pozorišta, 17. novembra od 20.30, biće izvedena urnebesna komedija „Zajednički stan„, nastala po tekstu Dragutina Gute Dobričanina. Ovu predstavu su režirale Sofija i Isidora Ristić.

Za sve pomenute predstave cena karte je 300 RSD.

Organizatori ove manifestacije su Tangram, Alphe Adria Culture Network, Fondacija Noć pozorišta, KC „Čukarica“, GO Čukarica i Grad Beograd. (danubeogradu.rs)