Naslovna » BG servis » Predlog: Sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale grada i opština
Sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale grada i opština

Predlog: Sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale grada i opština

Od 1. decembra verovatno će biti dozvoljeno da se ulazi sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale grada i opština, uz određene uslove.

Gradsko veće je usvojilo Predlog odluke o dopuni Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

Ovom odlukom se omogućava da Grad Beograd i gradske opštine donesu odluke kojima se dozvoljava da se u šalter sale, uslužne centre i pisarnice mogu uvoditi manji psi ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru.

Predlog odluke upućen je na razmatranje i usvajanje Skupštini grada, a sednica će biti održana 30. novembra.

– Inicijativu za donošenje ove odluke podnela je Gradska opština Vračar, koja je predložila da se u gradskoj i opštinskim upravama omogući vlasnicima manjih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, da prilikom odlaska u šalter salu, uslužni centar ili pisarnicu mogu sa sobom da povedu kućne ljubimce, pod uslovima koje propisuje ova odluka, a u cilju unapređenja svakodnevnog života građana Beograda – izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Grad Beograd je u poslednjih pet godina uredio tridesetak „pet zona“, odnosno igrališta za kućne ljubimce a najavljeno je da će naredne godine na Novom Beogradu početi izgradnja groblja za kućne ljubimce.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.