Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Tri koncerta i slam poezija
Koncerti i Poezin u klubu Soul Society
Koncerti i Poezin u klubu Soul Society

Soul Society: Tri koncerta i slam poezija

Klub Soul Society – Stari Bitef, već tri godine na istoj lokaciji, na Skveru Mire Trailović objedinjuje kvalitetnu muzičku scenu koja predstavlja jazz, soul, funk, blues-rock i world music scenu.

Tamo možete čuti najveća imena i autore, domaće i inostrane muzike koji predstavljaju muziku koja proizilazi iz navedenih žanrova i njihovih derivata. Tu su između ostalih i Vasil Hadžimanov Band, Beti Đorđević, Manivi, Oleg Kireyev, James Brown Belgrade Tribute, Ana Ćurčin, Di Luna Blues Band, Point Blank, jazz akademci i njihovi profesori u raznim muzičkim projektima: Qzama, Schime Trio, Robert Glasper Belgrade Experiment, Dragan Ćalina quartet, Miloš Čolović trio itd.

Ove nedelje u ovom klubu možete videti čak tri koncerta i jedan poetski događaj.

U četvrtak, 22. novembra, svoj koncert u Starom Bitefu održaće pančevački afro psy rock bend Bas i Stega.

Pobednici zaječarske gitarijade 2012. godine predstaviće svoja dva albuma, prethodni „Nova stvar“ i naredni koji je u procesu snimanja, pa će publika ekskluzivno moći da ga čuje uživo. Bas i Stega su Gale Vlajić – gitara, vokal Siniša Stupar – bubnjevi, Stevan Đorđević – bass, Marina Grujić – synth.

Vrata kluba se otvaraju u 22.00. Ulaznica je 300 dinara. Rezervacije mesta na 063377420.

U petak, 23. novembra, klub će ugostiti jedan od naših najvećih festivalskih bendova, grupu Vrelo.

Grupa Vrelo je nastala iz fuzije muzike i pesama starog Balkana sa muzikom novog sveta, uključujući tu rejv, disco, funk, ambiental, rock itd. Grupa je 2007. godine osvojila drugo mesto na BBC-jevom konkursu „The Next Big Thing“, koji je uključivao više od 2500 sastava iz 88 zemalja sveta, učinivši na taj način Vrelo jednim od najizuzetnijih sastava globusa.

Koncertno su aktivni i osvajaju publiku celog sveta, najzad se pojavljuju i u Beogradu posle dugo vremena u klupskom ambijentu, ekskluzivno. Pet ženskih vokala, bas, bubanj i elektronika čine ovaj nesvakidašnji bend, koji se može porediti sa scenskim atrakcijama i umetničkim avangardnim grupama poput Liabach, Massive Attack, Let 3… Ne propustite ovaj koncert u klubu Soul Society. Vrata se otvaraju u 22.00. Ulaznica je 400 dinara. Rezervacije mesta na 063377420.

U subotu, 24. novembra, nastupiće već tradicionalno, rezidenti kluba Di Luna Blues Band uz pevačicu Natašu Guberinić i gostujućeg pijanistu Dragana Ćalinu.

Njihove višečasovne blues i blues rock svirke često traju satima. Bez obzira na to što postoje tridesetak godina njihova nesalomiva energija koju kanališu putem glasova, uz čak tri gitare, basom, bubnjevima, usnom harmonikom i klavijaturama, sve do kraja kulminira šetajući nas od izvornog Misisipi bluza, preko čikaškog, Vudstoka pa sve do današnjice i nekih skorijih dana.

Di Luna spade među jedan od tri naša najveća blues benda, njihove svirke često jesu na ivici rokenrola jer oni blues sviraju na taj način, dinamično i energično. Cena ulaznice je 250 dinara. Rezervacije na 063377420.

U nedelju, 25. novembra, održaće se prva u nizu poetskih dešavanja Poezin Party.

Posle skoro deset godina održavanja grupnih pesničkih žurki, u nekadašnjoj Akademiji i dvadesetak drugih klubova, Poezin je sada u klubu Soul Society.

Poezin na svakom događaju predstavi petnaestak pesničkih autora, performera, slemera i bar jednog kantautora sa domaće scene. Pesme se čitaju ili izvode bez papira, pesme se govore ili autor izvede performans, kroz pokrete i reči, kroz jednu vrstu poetske drame. Ulaz je besplatan a dobar i kvalitetan provod garantovan.

Poezin nije poput drugih monotonih književnih večeri, na Poezinu se publika smeje, nekad plače, skandira, dovikuje, dobacuje, predstava je živa i svi su uključeni u okvirima odgovornog i zrelog ponašanja. Vrata se otvaraju u 20.00.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.