Naslovna » Izlasci » Pozorište » Teatar Le Studio: Deset godina – I to je pozorište!
Le Studio (foto: Jelena Jeremić)
Le Studio (foto: Jelena Jeremić)

Teatar Le Studio: Deset godina – I to je pozorište!

Teatar Le Studio kao pozorišnu trupu osnovali su pre deset godina scenografkinja Sanja Maljković i reditelj i glumac Žan Batist Demarinji.

U svojoj prvoj deceniji, ovo malo privatno pozorište je od trupe preraslo u repertoarsko pozorište sa sopstvenom scenom i kontinuiranim repertoarom poslednjih šest godina.

Le Studio predstavlja sasvim drugačiji koncept pozorišta – u Poenkareovoj 26, pozorište postaje mesto za izlazak. Ovo pozorište više liči na dnevnu sobu gde je atmosfera intimna, udobna i prijateljska.

Publika ovde nije samo nemi posmatrač već ravnopravni učesnik u stvaranju umetničke magije, koja posle predstave može nastaviti druženje sa glumcima i autorima uz piće i muziku u baru.

Svakog petka i subote se u ovom neobičnom ambijentu izvodi jedna od 11 autorskih predstava ili gostujućih trupa, ali se organizuju i koncerti i izložbe. Glumci su bivši i sadašnji polaznici Škole glume koju vode Sanja i Žan, a kojih godišnje kroz školu prođe oko 30.

Oni igraju rame uz rame sa kolegama profesionalcima, a po talentu i veštini za njima nimalo ne zaostaju. Mlada grupa svežih i talentovanih lica bavi se društvenim, političkim i psihološkim temama, kao i raznim pozorišnim formama i žanrovima.

Le Studio – desetogodišnjica

Jelena Jeremić: Zarobljeni momenti
Jelena Jeremić: Zarobljeni momenti

U subotu, 24. novembra, vrata ovog teatra biće otvorena za staru i novu publiku i sve one koji žele da zajedno sa članovima pozorišta proslave jubilej.

Tom prilikom će u 21.00 biti otvorena prva samostalna izložba fotografija nastalih u Le Studiju pod nazivom „I to je izložba“ mlade umetnice Jelene Jeremić.

Posle otvaranja sledi tematska žurka „Play Your Role“ na koju gosti mogu doći maskirani u svoje omiljene junake iz književnosti, filma ili stripa, a očekuju ih i specijalni muzički gosti.

Ulaz na žurku je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.