Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: Uručenje nagrada Joakimu Tasiću!
Nagrade Joakimu Tasiću (foto: Nikola Vukelić)
Nagrade Joakimu Tasiću (foto: Nikola Vukelić)

Zvezdara teatar: Uručenje nagrada Joakimu Tasiću!

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike „Avdo Mujčinović“ biće uručene glumcu Joakimu Tasiću 29. novembra nakon predstave „Korešpodencija“ na sceni Zvezdara teatra.

Joakim je ove nagrade osvojio na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu koji je održan od 5. do 12. novembra.

Joakim u predstavi „Korešpodencija“ tumači lik mladog gazde Simeona Njegovana. Žiri 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala koji su činili Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Dario Harjaček i Janko Ljumović, jednoglasno je doneo odluku da je Joakim najbolji mladi glumac festivala.

„Joakim Tasić pokazao je zrelost i veštinu u poigravanju sa zahtevnom epistolarnom formom dramskog teksta. Sa lakoćom i sigurnošću gradio je komičnu transformaciju Simeona Njegovana, mladog gazde’’, piše u obrazloženju žirija.

Povodom nagrada koje dobio Joakim Tasić je istakao:

„Nagrade, koje sam dobio za ulogu Simeona Njegovana, su mi važne, jer mi daju potvrdu da ono što radim komunicira sa publikom, na način na koji bih hteo. To mi govori da sam na dobrom putu, da uloga sve više postaje deo mene (nikad u potpunosti), što znači da zajedno rastemo. A to sve ne bi bilo moguće bez kolega koji nesebično dele sa mnom trenutke i emocije, bez Zvezdara teatra koji brine o glumcu, bez reditelja, a ništa bez Borislava Pekića i Mihiza koji su to napisali. Hvala im“.

Za ovu ulogu Joakim je dobio i nagradu „Zlatno zrno“ na petom pozorišnom festivalu „Bucini dani“ koji je održan od 12. do 17. juna u Aleksandrovcu.

Predstavu „Korešpodencija“ možete pogledati 1. i 7. decembra u Zvezdara teatru.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.