Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 41. Sajam turizma: Nezaboravan sajamski turistički doživljaj
Sajam turizma 2019: Nezaboravan sajamski turistički doživljaj
Sajam turizma 2019: Nezaboravan sajamski turistički doživljaj

41. Sajam turizma: Nezaboravan sajamski turistički doživljaj

Međunarodni beogradski sajam turizma 2019 na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“ održaće se od 21. do 24. februara 2019.

U sedam hala Beogradskog sajma na najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u zemlji i regionu jugoistočne Evrope učešće je već prijavilo oko 400 izlagača i suizlagača iz 22 zemlje.

Najveće interesovanje poslovnih posetilaca je zabeleženo iz Tunisa, Poljske, Švajcarske, Slovenije, Italije, Srbije i regiona…

Izuzetan multimedijalni događaj kosmopolitskog duha

Četiri sajamske manifestacije u četiri sajamska dana, od 21. do 24. februara, jedinstvena su prilika za susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu. Uz celodnevne stručne i prateće programe, manifestacija obiluje aktuelnim temama za sve turističke poslenike, ugostitelje, hotelijere, ali i posetioce.

Prezentacije na štandovima, demonstracije ugostiteljskih veština na najmodernijoj opremi, kao i degustacije proizvoda, čine ovaj događaj primamljivim za sve učesnike.

Ekskluzivne sajamske pogodnosti, odabir destinacija za putovanje i odmor, ali i degustacija najboljih vina, rakije, pića i specijaliteta ovog podneblja, očekivano će i ove godine privući više od 75 hiljada posetilaca.

Zemlja partner Sajma turizma 2019 je Bugarska, zemlja izuzetno privlačna za turiste, nudi mogućnosti za provod i odmor tokom cele godine – leto za uživanje na peščanim plažama Crnog mora, zimu za ski sportove na poznatim skijalitštima kao što su Borovec ili Bansko, a preko godine obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti i neizostavni šoping u Sofiji i drugim gradovima.

Sajam turizma 2019 ali i drugi sajmovi

Organizovanjem jedne od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, Beogradski sajam objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede, jer se uz Sajam turizma istovremeno odvijaju još tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika:

  • 10. Međunarodni sajam vina BeoWine,
  • 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-oprema i
  • 15. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

10. BeoWine

BeoWine
BeoWine

Do sada se za učešće na BeoWine-u prijavilo oko 50 izlagača i 100 suizlagača iz Srbije, Bugarske, Turske, Poljske, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske, Poljske, Italije, a očekuju se potvrde iz Austrije, Porugalije i Španije.

U halama 3 i 3A Beogradskog sajma održaće se BeoWine usmeren ka poslovno orjentisanoj publici, a ujedno atraktivan i za najširu publiku, ljubitelje vinske kulture i vinskog turizma.

Događaj kojim počinje vinska sezona, BeoWine, obeležiće značajan broj novih učesnika i poslovnih posetilaca koji su pokazali interesovanje za dolazak i prezentaciju svojih proizvoda. Na sajmu vina učestvovaće i proizvođači vrhunskih sireva, pršuta i suhomesnatih proizvoda, maslinovog ulja i ostalih gastronomskih specijaliteta.

Pravilo dobre procene kvaliteta vina nalaže da se u prostorijama za degustaciju pripremi atmosfera koja ne odvlači pažnju stručnjaka. Ove godine na BeoWine-u u specijalnim sobama za degustaciju uživaće se svim čulima do objektivne procene arome i ukusa vina.

15. HORECA-oprema

HORECA-oprema
HORECA-oprema

Sajam HORECA-oprema deo je velike i uspešne manifestacije koja objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede.

U izlagačkom delu programa posetioci moći će da vide opremu za kuhinje, restorane, barove, hotele, sigurnosne i rezervacione sisteme, posteljinu, opremu za čišćenje, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, stručnu literaturu i publikacije.

Stručni prateći program obiluje aktuelnim temama za sve ugostitelje, hotelijere, ali i posetioce, jer prezentacije na štandovima, demonstracije ugostiteljskih veština na najmodernijoj opremi kao i degustacije proizvoda čine ovaj događaj jedinstvenim za sve učesnike. (danubeogradu.rs)