Naslovna » BG svaštara » Književnost » Arhipelag: Veselin Marković – Svetlost na vodi: Put na sever
Arhipelag: Veselin Marković - Svetlost na vodi: Put na sever
Arhipelag: Veselin Marković - Svetlost na vodi: Put na sever

Arhipelag: Veselin Marković – Svetlost na vodi: Put na sever

Izdavačka kuća Arhipelag objavila je knjigu Veselina Markovića „Svetlost na vodi: Put na sever“, knjigu putopisa o Norveškoj.

Živeći u Norveškoj pet godina, Veselin Marković je iznutra upoznao jednu kulturu i zemlju, posetio je njene manje poznate gradove i krajeve, video mnoge detalje koji se mogu upoznati samo ako ste duže vreme deo norveške svakodnevice.

Veselin Marković je imao priliku da sagleda promene u Norveškoj, kako se menja norveško društvo, ali i kako se u godišnjim ciklusima menja sama priroda.

„Svetlost na vodi: Put na sever“ je uzbudljiva i pronicljiva priča o zemlji dnevne i noćne svetlosti, o Oslu i glečerima, o vikinškim brodovima i o norveškim muzejima, o moru i kopnu, o dalekom severu i fjordovima, o norveškim mitovima i o norveškoj savremenosti.

Kada čitamo ovu divnu i iznijansiranu knjigu o Norveškoj, onda vidimo da nam ona ne govori samo o zemlji i njenim običajima, o manje ili više poznatim krajevima, o norveškom društvu i kulturi. Ona nam možda najpre govori o čoveku u Norveškoj i o njegovim iskustvima života u uređenoj i duboko humanizovanoj zemlji. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.