Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncerti 27. i 28. decembra
Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncerti (foto: Marko Đoković)
Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncerti (foto: Marko Đoković)

Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncerti 27. i 28. decembra

Beogradska filharmonija održaće u Kolarcu 27. i 28. decembra od 20.00 čuvene novogodišnje koncerte.

Najveselije nastupe u godini ulepšaće Lusero Tena, virtuoz na kastanjetama, legenda flamenka i miljenica svetskog džet seta.

Ulaznice su rasprodate za samo tri dana, tako da će Filharmonija za oba nastupa uvesti po sto ulaznica za stajanje, koje će biti u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19.00 na blagajni Kolarca.

Lusero Tena je prva je uvela kastanjete kao solistički instrument na scenama širom sveta, a nastupala je u šezdesetak zemalja.

Sarađivala je sa najvećim umetnicima kao što su Lorin Mazel, Mstislav Rostropovič, Plasido Domingo i mnogim drugima, a njenom umeću na kastanjetama su se divili Marlon Brando, Ronald Regan, Ava Gardner, Marlen Ditrih, Grejs Keli i princ Renije od Monaka, Rodžer Mur, kralj Husein od Jordana, Henri Kisindžer, Muhamed Ali, Maja Pliseckaja… Lista je jako dugačka, a za Lusero Tenu mali je bio i čuveni Holivud Boul.

Pod dirigentskom palicom Olivera Dijaza, Beogradska filharmonija će kalendarsku godinu ispratiti uz repertoar sastavljen od hispano plesova. Pored flamenka, publika će uživati u raznolikim latino ritmovima, kao što su mambo, tango, malagenja, fandango, malambo. (danubeogradu.rs)