Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Za dame: Šljokice i posle Nove godine
Šljokoce posle Nove godine - može, ali umereno
Šljokoce posle Nove godine - može, ali umereno

Za dame: Šljokice i posle Nove godine

Kupite slobodno šljokice. One će se nositi u sledećoj godini i van svečanih prilika.

Pronašli ste komad garderobe, ili imate ideju kako da ga u poslednjim danima godine napravite na brzinu, a čini vam se da je materijal suviše sjajan. Dobra vest glasi, ako je verovati modnim ekspertima, da će se klasične šljokice naći u narednim sezonama i na svakodnevnoj odeći.

Oni preporučuju i kako šljokice kombinovati, a da to bude zaista „in“, ali najpre o izboru modela.

Izbor modela

Kroj treba da bude što jednostavniji.

Komad odeće mora savršeno da vam odgovara po veličini.

Suknja ili haljina ne bi smele da budu suviše kratke i da vam se dodatno podižu kad sednete.

Neka šljokice budu u samo jednoj boji.

Ako možete da izaberete šljokice koje su već u kombinaciji sa drugim materijalom, opredelite se za tu varijantu, posebno ako brinete kako će garderoba sa šljokicama izgledati kad praznici prođu. Gornja polovina u šljokicama, a donja bez, najklasičnija je opcija.

Kada nositi šljokice

U svečanim prilikama, ali samo kad ste sigurni da je toliko sjaja primereno. Izbegavajte mini suknje i haljine koje mogu izvan novogodišnjih praznika da izgledaju suviše provokativno i „jeftino“. Za posebne prilike pre se opredelite za midi, ili čak maksi kroj. Ukoliko je svečanost dnevna ili poslovna, budite veoma umereni u količini sjaja. „Razblažite“ ga laganom jednobojnom jaknom ili blejzerom preko, na primer. Model suknje ili haljine treba da bude širi, nikako suviše uz telo, nakit možete da izostavite ii ponesete diskretan, a cipele i tašna neka budu u neutralnim bojama.

Za noćni provod u klubu, sa malo svetla, možete slobodno prekršiti prethodna pravila i izabrati mini, i dodati druge detalje u jarkim bojama, ali jednobojne.

Šljokice u dnevnoj garderobi obavezno idu sa slojevitim dodacima, šalovima, blejzerima… Ako ne želite da sve deluje suviše ozbiljno, opredelite se za originalnu obuću ili drugi odevni predmet koji se „ne uklapa“, kao što su „vojne“ čizme, patike, sportski kačket… Džins se dobro slaže sa šljokicama u dnevnim kombinacijama. Ukoliko su vaš novogodišnji izbor bile baletanke sa šljokicama – nosićete ih sa uživanjem.

Šljokice u kancelariji? Zavisi od radnog mesta, ali može da prođe, uz mnogo umerenosti, što manje površine i što neutralnije nijanse. Pokrijte ih drugim jednostavnim i „mat“ komadima odeće.

Evo još nekoliko saveta.

Garderobu sa šljokicama možete rasparati i od nje napraviti kaiš, torbicu, kragnu ili slično.

Izbegavajte sjajnu šminku kad god nosite šljokice, kao i predimenzioniran nakit. Isto važi za obuću i tašne – sve navedeno treba da bude što jednostavnije i jednobojno.

(danubeogradu.rs)