Naslovna » BG špijun » Exit 2019: Na tvrđavu dolazi i Carl Cox
Exit 2019: Carl Cox
Exit 2019: Carl Cox

Exit 2019: Na tvrđavu dolazi i Carl Cox

Najpopularniji DJ svih vremena, a za mnoge i sam simbol ove profesije, veliki Carl Cox, potvrdio je dolazak na Exit.

Carl Cox se odazvao pozivu fanova i potvrdio dolazak na legendarnu Dance Arenu narednog leta!

Zahvaljujući njemu, energija idućeg Exita biće visoka od samog starta jer nas već prvog dana očekuje specijalni, trosatni set do najranijih jutarnjih časova!

Biće ovo ujedno i obeležavanje desetogodišnjice čuvenog nastupa iz 2009. godine koji se ubraja među najveće žurke u istoriji elektronske muzike.

„To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava“, potvrdio je Carl Cox i dodao da se na Dance Areni mora nastupati punim srcem: „Novac ne može da kupi taj osećaj, ovde moraš da daš svoju dušu, da budeš ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita“.

Iako je njegova veza sa Exitom dosta duga i snažna, ipak dugo nije dolazio u Srbiju, a glavni razlog za to je njegova odluka od pre nekoliko godina da maksimalno smanji broj nastupa.

Zato je svako njegovo pojavljivanje pred publikom danas pravi praznik i jedno od iskustava koje se ne propušta:

„Izuzetno smo uzbuđeni dolaskom velikana na Exit iduće godine“, izjavio je osnivač festivala Dušan Kovačević i dodao: „U pitanju je prava ekskluziva, jer otkako je odlučio pre nekoliko godina da smanji broj nastupa i pojavljuje se samo u specijalnim prilikama, postavilo se pitanje da li će ikada ponovo doći u naše krajeve. Na sreću, emotivni poziv koji smo mu uputili zajedno sa fanovima je dao rezultat i njegov menadžment nam je potvrdio da Carl ima veliku želju da se vrati na Exit, te da je zbog toga odbio višestruko veće ponude nekih zemalja u okruženju. Ono što je sigurno da nas na otvaranju Exita iduće godine očekuje zaista posebno veče i žurka koja će nesumnjivo ispisati nove stranice istorije Dance Arene“.

Najtraženiji… Carl Cox

Carl Cox već decenijama važi za jednog od najtraženijih DJ-eva sveta.

Posle petnaest sezona njegovih legendarnih „Revolution“ žurki na Ibici, 2016. godine je Space napustio kao osoba koja je od njega napravila jedan od najvećih klubova na svetu. Posle toga je Cox nezvanično krunisan kao kralj ovog jedinstvenog ostrva.

Pored toga, do 2017. godine vodio je svoj voljeni Global Radio Show koji je, posle 16 godina postojanja, imao i do 17 miliona slušalaca nedeljno u 35 zemalja!

Exit festival biće održan od 4. do 7. jula 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a već su potvrđeni i prvi izvođači, među kojima su The Cure, Greta Van Fleet, Dimitri Vegas & Like Mike, Phil Anselmo & The Illegals, Sofi Tukker, Tarja, The Selecter, kao i gitarski heroji, Arcturus, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babes i Total Chaos.