Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Festival rusko-srpskog zanatstva u Galeriji „Progres“
Festival rusko-srpskog zanatstva
Festival rusko-srpskog zanatstva

Festival rusko-srpskog zanatstva u Galeriji „Progres“

Od 18. decembra 2018. (11.00) do 13. januara 2019. u Galeriji „Progres“ biće otvoren festival rusko-srpskog zanatstva „Novogodnяя яrmarka“.

Organizatori su Udruženje narodne umetnosti i zanatstva Sankt-Petersburga i Lenjingradske Regije „NVO Dvorana Zanata“, uz pomoć ambasade Rusije, podršku Turističke organizacije Beograda i u saradnji sa Udruženjem starih umetničkih zanata.

Festival čini izložba dela dekorativne i primenjene umetnosti narodnih stvaralaštva i zanata iz Rusije, izložba dela dekorativne i primenjene umetnosti narodnih stvaralaštva starih i umetničkih zanata i domaće radinosti Srbije.

Ovo je već deveti festival narodnih zanata Rusije koji će se održati u Srbiji, sa ciljem da se srpski narod bliže upozna sa bogatstvom ruskih umetničkih veština, koji se ove godine spaja sa starim i umetničkim zanatima Srbije. Manifestacija se pretvorila u tradiciju koja se ponavlja iz godine u godinu i koja ojačava razvoj srpsko-ruskih kulturnih veza, kao i osećaj jedinstva naših slovenskih i pravoslavnih korena.

Festival rusko-srpskog zanatstva otvaraju ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i direktor TOB-a, Miodrag Popović. (danubeogradu.rs)