Naslovna » Izlasci » Akcije » Humanitarna akcija: Bazar ručnih radova i akcija prikupljanja stvari
Humanitarna akcija: Bazar ručnih radova i akcija prikupljanja stvari
Humanitarna akcija: Bazar ručnih radova i akcija prikupljanja stvari

Humanitarna akcija: Bazar ručnih radova i akcija prikupljanja stvari

U Café de France (Dobračina 11, Stari grad), u subotu 15. decembra od 12.00 do 17.00, biće priređen Bazar ručnih radova i akcija prikupljanja stvari.

Organizator je neformalno udruženje Pletenje srcem (Knitting with Heart) osnovano 2015. godine, a vodi se idejom kraftivizma – aktivizma izraženog kroz kreativnost.

Od prvih dana svog delanja organizuju besplatne radionice pletenja, na kojima se mogu naučiti osnove pletenja i heklanja kroz izradu kapica i šalova, a sve izrađeno se donira u humanitarne svrhe.

Materijal i opremu dobijaju u vidu donacija od pojedinaca, kao i proizvođača i distributera vune i konca. Već tri godine, Pletenje srcem sa istim entuzijazmom održava besplatne radionice osnova heklanja i pletenja, a tokom vremena donacije u vidu kapica, šalova, rukavica i ćebadi, otišle su na adrese: Miksališta, Svratišta za decu, Doma za nezbrinutu decu „Zvečanska“, Doma za decu i mlade ometene u razvoju „Veternik“, Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, prodavcima časopisa „LiceUlice“, Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj i mnogim drugima.

Njihova neumornost ne jenjava pa će u subotu organizovati još jednu humanitarnu akciju.

Pored odeće prikupljaće se i obuća i igračke za najugroženije socijalne kategorije.

Ovaj bazar je osmišljen kao mali znak zahvalnosti pletiljama – učesnicama radionica, gde će one izlagati i prodavati svoje originalne ručne radove.

Ukoliko ste u mogućnosti, pridružite se i njihovoj akciji prikupljanja stvari za decu, bolesne i siromašne jer: „bogat nije onaj koji puno ima, nego onaj koji puno daje“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.