Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba fotografija „Nebojša Glogovac“
Izložba fotografija "Nebojša Glogovac" u Dvorani KCB
Izložba fotografija "Nebojša Glogovac" u Dvorani KCB

Izložba fotografija „Nebojša Glogovac“

Od 21. decembra 2018. (19.00) do 5. marta 2019, u Filmskoj galeriji Dvorane KCB biće otvorena izložba „Nebojša Glogovac“ koju je priredila Maja Medić.

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969-2018), ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija želja autora i organizatora je da se na trenutak osvetli deo njegove nezaboravne karijere.

Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj „Velikoj pljački“, TV-seriji „Bolji život“ i filmu „Vukovar, jedna priča“, nizale su se brojne uloge koje su mu donele, pored drugih, i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade „Miloš Žutić“, dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu „Zoran Radmilović“, kao i nagradu „Car Konstantin“, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske“ reditelja Rajka Grlića.

Na otvaranju izložbe, koja se sastoji od četrdesetak fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Nebojša Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić, koja je priredila ovu izložbu.

Posle razgovora će biti besplatno prikazan film „Ustav Republike Hrvatske“ u znak sećanja na jednu od maestralnih i poslednjih Glogovčevih uloga, koji je o svom glumačkom pozivu rekao i sledeće:

„Na neki način sam zahvalan ovom svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine. Da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše“.

Zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesovanja, posetioci svoje besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma mogu da preuzmu na blagajni Dvorane KCB, radnim danom od 16.00 do 21.00, najkasnije do 20. decembra. (danubeogradu.rs)

Izložba „Nebojša Glogovac“

Mesto: Filmska galerija Dvorane Kulturnog centra Beograda
Adresa: Kolarčeva 6
Vreme: 21. decembar 2018. – 5. mart 2019.
Organizacija: KCB u saradnji sa JDP