Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » Nova godina za dame: Svečano u poslednjem trenutku
Nova godina i druge svečane prilike - sjaj je trendi
Nova godina i druge svečane prilike - sjaj je trendi

Nova godina za dame: Svečano u poslednjem trenutku

Planirali ste da predstojeću godinu dočekate na beogradskim ulicama ili kod kuće sa porodicom, a onda je, iznenada, stigao poziv za izlazak. Nova godina u zatvorenom javnom prostoru, ipak, podrazumeva da treba da zablistate.

Šta činiti ako vam se ovako nešto desi samo nekoliko dana pred doček?

Verovatno ćete otići do prodavnica, prepunih svakakvih ponuda. Da ne biste trošili nepotrebno mnogo vremena, zamarali se upoređivanjem cena, preturanjem po korpama i policama u potrazi za povoljnim komadom odeće… imamo predlog.

Smislite kod kuće šta tačno želite za sebe, izaberite par alternativa i tražite samo to. Modni dizajneri predlažu sasvim dovoljno uvek aktuelnih trikova, a na vama je da ih iskoristite.

Pređimo na njih…

Pliš, šljokice, nabori, srebrne niti…

Karneri, zvonasti rukavi i srebrne pruge od štrasa na crnoj osnovi su klasičan i pouzdan izbor za bluzu ili mini haljinu. Ove retro varijante su već neko vreme popularne i mogu se pronaći. Posebno su lepi zvonasti rukavi na komadu garderobe bez ramena.

Trikotaža protkana srebrnim nitima takođe je večna, kako ona koja prati liniju tela, tako i asimetrična ili ležerna. Kombinujte je sa visokim potpeticama, a za hrabriju varijantu odaberite – patike.

Još jedna opcija koja je bila aktuelna nekih davnih novogodišnjih proslava ponovo je na sceni – „izlomljeni“ sjajni pliš. Najbolje bi bilo ako pronađete haljinu – možda je preostala negde od prethodnih generacija…

Predlog za mlade – kupite jeftinu svetlucavu mini haljinu sa tankim bretelama, a zatim napravite kombinaciju sa kratkom, naizgled nespojivom, jaknom, i čarapama sa neobičnim dezenom.

Obična tamna bluza ili haljina do kolena sa providnim rukavima verovatno vam je pala na pamet kao prvo rešenje. I ono je dobro, uz diskretne detalje.

Ukoliko ste baš rešili da budete glamurozni i imate figuru koja može da ih podnese – prozračne elegantne kombinezon-pantalone sa širokim nogavicama, i odgovarajućim kaišom od istog materijala, su pun pogodak. Posebno ako imaju samo tanke bretele, koje možete privremeno  da uklonite.

Haljinu od mat tamnog pliša na preklop, sa dugačkim rukavima, kombinujte sa visokim potpeticama i ogromnim minđušama-alkama kao jedinim ukrasom. Koristićete je i kasnije, u svečanim prilikama. Ukoliko očekujete da će biti nešto hladnije u prostoru, haljina može da ima i rol kragnu – u tom slučaju treba da bude kraća i da se razmisli o akcentu na visokokvalitetnim originalnim čarapama.

Crna mini suknja prepuna šljokica je odevni predmet koji rešava problem čak i ako se upari sa tankim predimenzioniranim sivim džemperom koji već imate ili nekim drugim svakodnevnim odevnim predmetom.

Svečani metalik halter top ili plišani halter top – nešto duži top koji se vezuje oko vrata, možete obući uz crnu suknju, čak i uz džins…

***

Glavna poruka dizajnera u ovim prilikama glasi – individualnost je važna, i lični stil. Dodajemo da je, sudeći po onome što se može videti u njihovim savetima, mnogo sjaja obavezno.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.