Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sava centar: Srpske đakonije – Božićni dani 2019
Srpske đakonije - Božićni dani 2019
Srpske đakonije - Božićni dani 2019

Sava centar: Srpske đakonije – Božićni dani 2019

U Sava cetru će od 4. do 7. januara biti organizovana četvorodnevna manifestacija „Srpske đakonije – Božićni dani“. Ulaznice koštaju od 800 do 2500 dinara.

Manifestacija Srpske đakonije – Božićni dani  je otkazana. Kupljene ulaznice se mogu vratiti uz povraćaj novca na blagajni na kojoj je kupovina i izvršena.

Božićni dani – petak, 4. januar 2019.

Prvog dana od 20.30, u okviru programa „Mladi za mlade“ nastupiće Milan Stanković i Leksington bend.

Miljenik mlađe publike, Milan Stanković, učestvovao je na Pesmi Evrovizije 2010, sa numerom „Ovo je Balkan“. Nјegov prvi album, „Solo“, naišao je na odličan prijem publike. Milan Stanković ima veliki broj fanova u Japanu i voli da nastupa na velikim scenama, a scena Velike dvorane Sava Centra biće mu sigurno izazov.

Iste večeri, nastupiće Leksington bend, grupa kojoj su deo imidža – glamur i elegancija. Leksington bend se u ovom času izdvaja kao jedan od najperspektivnijih sastava u Srbiji a sarađivao je i sa najeminentnijim autorima i muzičarima iz regiona.

Cene ulaznica: 1200 i 1600 dinara.

Božićni dani – subota, 5. januar 2019.

Drugi dan manifestacije „Srpske đakonije – Božićni dani“ odlikuje se pravim maskenbalom za mlađe posetioce u pratnji roditelja, koji će nastupom, muzikom i šou programom upotpuniti Tropiko bend od 15.28.

Veselu atmosferu programa pod nazivom „Matine pod maskama“ Tropiko bend će svojim koncertom sigurno dovesti do usijanja muzikom koja u sebi ima elemente popa i folka i energičnim nastupom Aleksandra Saše Cvetkovića (Sale Tropiko).

Cene ulaznica: 800 i 1000 dinara.

U večernjem delu programa od 20.30, biće organizovani koncerti grupe Crvena jabuka i Željka Vasića.

U bivšoj Jugoslaviji Crvena jabuka je bila jedna od najuspešnijih i najplodnijih pop grupa, a trenutno deluje u Hrvatskoj. Godine 1990, pošto je album „Sanjati“ dostigao zlatni tiraž, Crvena jabuka je nagrađena međunarodnom nagradom Ampex Golden Rool Award. Grupa pravi pauzu sve do kraja rata, do 1995. godine, kada se ponovo okuplјa u novom sastavu. Crvena jabuka i sada će nastupiti sa svojim nezaboravnim baladama popularnim među svim generacijama.

Želјko Vasić je jedan od najomilјenijih pop muzičara u Srbiji, podjednako priznat i kao kompozitor. Počeo je sa nastupima po beogradskim klubovima i splavovima, da bi 2001. godine imao prvi javni medijski nastup na festivalu „Sunčane skale“. U duetu sa Ninom Badrić („Lozinka za raj“) osvojio je ceo region. Nјegove balade raznežiće ženski deo publike Sava centra.

Cene ulaznica: 1500, 1700, 1800, 2000 i 2300 dinara.

Božićni dani – nedelja, 6. januar 2019.

Treće veče otvoriće hor duhovne muzike, Alliluia, koji istražuje i promoviše domaća, ali i dela ruskih, bugarskih, grčkih autora od XIII do XXI. Tu je i Bora Dugić, proslavlјeni solista-frulaš, koji je snimio desetak albuma i održao stotinak solističkih koncerata širom sveta.

Bojana Nikolić čiji će nastup na „Božićnim danima“ biti u žanru etno muzike, učestvovala je na više od dve stotine pedeset koncerata u zemlјi i inostranstvu. Sarađivala je sa narodnim orkestarom RTS pod upravom Ljubiše Pavkovića i Vlade Panovića, grupama Sanja Ilić i Balkanika, Hazari, Biber.

Sanja Ilić i Balkanika imali su koncerte na svim kontinentima. Na najlepši način predstavlјaju svuda u svetu deo kulturnog nasleđa i muzike Srbije. Sanja Ilić i Balkanika je grupa sastavlјena od mladih, poznatih, talentovanih muzičara koji sviraju stare instrumente Balkana u kombinaciji sa postavkom rok benda.

Domaćin ove večeri od 20.00 biće Aleksandar Gajšek, poznati TV voditelј.

Cene ulaznica: 1700, 1900, 2000, 2100 i 2500 dinara.

Božićni dani – ponedeljak, 7. januar 2019.

U koncertnom delu programa od 14.00, nastupiće Baletski studio „Adagio“ i baletska trupa „Una saga Serbica“.

Baletski studio „Adagio“ bavi se džezom i savremenim baletom. Tokom dugogodišnjeg rada je postavlјen niz celovečernjih koncerata na raznim beogradskim scenama. Igrači studija “Adagio” su osvojili brojne nagrade na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Baletskoj trupi „Una saga Serbica“ izvor inspiracije su lepota Balkana, njegova istorija, nasleđe i kultura. Kroz igru, muziku, kostime, scenografiju, poštujući karakter izvornog folklora „Una saga Serbica“ nadograđuju ga novom formacijom.

Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju. Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

Cene ulaznica: 800 i 1000 dinara.

Manifestacija „Srpske Đakonije – Božićni dani“ završiće se nastupima pevača domaće narodne muzike. Na Velikoj sceni Sava centra pevaće: Merima Nјegomir, Ana Bekuta, Nada Topčagić, Dragica Radosavlјević Cakana i Bilјana Jevtić. Takođe, i Radiša Urošević, Rade Jorović i Aleksandar Ilić izvešće svoj repertoar.

Na ovoj večeri KUD „Krušik“ iz Valјeva, ovenčan sa nekoliko međunarodnih nagrada, nastupiće sa igrama i pesmama iz Srbije. Sve ovo će se dešavati pod virtuoznom rukom najelitnijeg harmonikaša Srbije – Vlade Panovića. Voditelј programa biće TV voditelјka Dragana Katić.

Cene ulaznica: 1600, 1800, 1900, 2000, i 2300 dinara.

Ovu manifestaciju organizuje udruženje Srpske đakonije. (danubeogradu.rs)