Naslovna » BG servis » Skupština grada Beograda: Uvođenje reda u javni prevoz
Skupština grada Beograda: Uvođenje reda u javni prevoz
Skupština grada Beograda: Uvođenje reda u javni prevoz

Skupština grada Beograda: Uvođenje reda u javni prevoz

Skupština grada Beograda na poslednjoj sednici donela je nekoliko rešenja koja se tiču javno-privatnog partnertsva u oblasti gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza u Beogradu.

Jedna od važnijih stvari unetih u nacrte aneksa ugovora tiče se obavezne kupovine busplus kartica svih zaposlenih kod privatnih prevoznika, što do sada nije bio slučaj.

– Tu nema izuzetka jer im je to obaveza. U suprotnom će se raskidati ugovor. Takođe, svi vozači moraju da imaju uniforme. Ako se putnik zatekne bez karte u vozilu privatnog prevoznika, pet hiljada dinara će se naplaćivati kazna po putniku za privatnog prevoznika. Kazniće se i ako nemaju kamere u vozilima, vaj-faj, a ako autobus nije čist kazna je 20 hiljada dinara – izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Do kraja godine gradske vlasti isti takav ugovor potpisaće i sa glavnim gradskim prevoznikom, pa će i oni imati iste obaveze: poštovanje reda vožnje, uredne vozače, putnike sa validnim kartama.

Gradski prevoz, dodao je Vesić, bolje će funkcionisati ovim merama, veća će biti kontrola, a građani će imati bolju uslugu. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.