Naslovna » BG svaštara » Književnost » Vulkan: Nikola Đuričko – Dogodovštine jednog Džonija
Vulkan: Nikola Đuričko - Dogodovštine jednog Džonija
Vulkan: Nikola Đuričko - Dogodovštine jednog Džonija

Vulkan: Nikola Đuričko – Dogodovštine jednog Džonija

Nova knjiga izdavačke kuće Vulkan je „Dogodovštine jednog Džonija“ a autor je naš poznati glumac Nikola Đuričko.

Zakoračite u svet neverovatno maštovitog Džonija, dečaka koji obožava da priča priče. U književnom prvencu Nikole Đurička očekuju vas urnebesno duhovite pripovesti i galerija fantastičnih likova.

Džonijeve dogodovštine vizuelno su obogaćene ilustracijama poznatog ilustratora i strip-crtača Tihomira Čelanovića.

Zbirka od tridesetak priča je duhovita, zabavna, sa komičnim karakterima i namenjena je, kako mlađim, tako i starijim školarcima. Na kraju se nalaze poglavlja koja motivišu dete da samo izmašta svoju priču nalik onima u knjizi.

Džoni ima pune džepove dogodovština. Džoni je uglavnom veseo, pokoji put tužan, retko ljut i pomalo zaljubljen. Džoni ponekad leti u oblacima, pa pomeša prošlost, sadašljost i budućnost.

Džoni ne govori uvek istinu, ali mu to nikako nemojte reći, jer on veruje da su njegove priče istinitije od najvećih istina. Ukoliko ga negde sretnete, ne zaboravite da mu kažete ako ste videli njegov crveni aviončić.

Nikola Đuričko je glumac i reditelj sa više od četrdeset filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Iako se ostvario u mnogim ulogama, ova knjiga nastala je kao plod one najvažnije – uloge roditelja.