Naslovna » Izlasci » Sport » 19. Minibasket festival „Rajko Žižić“
19. Minibasket festival "Rajko Žižić"
19. Minibasket festival "Rajko Žižić"

19. Minibasket festival „Rajko Žižić“

Od 17. do 20. januara u hali 3 Beogradskog sajma biće održan 19. Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“ za dečake i devojčice do deset godina.

Minibasket festival organizuje Udruženje Minibasket Srbije pri Košarkaškom savezu Srbije da bi se deca kroz igru učila košarkaškoj igri, jer u svakom pa i u najmanjem detalju košarke stoji – igra.

Minibasket festival je košarka prilagođena uzrasnoj kategoriji dece od sedam do deset godina. Igra se na koševima visine 2,60 i 2,75 metara, kao i loptama veličine četiri (za uzrast 7-8 godina) i pet (za uzrast 9-10 godina).Za dž

Minibasket festival će biti domaćin devojčicama i dečacima koji će za četiri dana, na pet terena odigrati oko 300 utakmica. Biće postavljen i teleskop koš na veštačkoj travi.

U minibasketu svi su pobednici! Svi učesnici dobiće medalje, a klubovi pehare.

Svečano otvaranje je zakazano za subotu, 19. januar 2019. godine od 12.00. Očekuje se da manifestaciju otvore predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik KSS Predrag Danilović.

U toku takmičenja biće organizovana klinika za trenere „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima. Biće predstavljeni i svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket.

Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, držaće radionice tokom trajanja manifestacije.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.