Naslovna » Avio karte » Alitalia – druga u Evropi i osma u svetu 2018. po tačnosti letova!
Alitalia - druga u Evropi i osma u svetu 2018. po tačnosti letova!
Alitalia - druga u Evropi i osma u svetu 2018. po tačnosti letova!

Alitalia – druga u Evropi i osma u svetu 2018. po tačnosti letova!

Druga najtačnija aviokompanija u Evropi i osma u svetu u 2018. godini – to je Alitalia koja je imala 83,2% polazaka na vreme!

Prosek tačnosti italijanske aviokompanije je tokom svih 12 meseci prošle godine bio veći od proseka evropskih i svetskih aviokompanija.

Potvrda odličnog poslovanja tokom 2018. godine je i drugo mesto koje je zauzela Alitalia na listi pouzdanosti letova sa faktorom tačnog završetka od 99,1%.

Podaci su preuzeti iz analize koju je izvršio nezavisni američki portal FlightStats, koji svakog meseca objavljuje liste tačnih polazaka i liste sa faktorom tačnog završetka leta, upoređujući podatke najvećih svetskih aviokompanija.

Zbog postignutih uspeha i odličnih operativnih performansi, FlightStats je dodelio kompaniji Alitalia sertifikat izvsnosti za 2018. godinu kojim je potvrđena visoka pozicija ove kompanije u Evropi ali i svetu.

FlightStats je jedan od malobrojnih statističkih servisa koji prati skoro svaki izvršeni let većine aviokompanija. U avio industiji važi pravilo da neki let kasni kada avion poleti bar 15 minuta kasnije od najavljenog reda vožnje. Faktor uspešnog završetka leta odnos je brojeva izvršenih i planiranih letova. Drugim rečima, redovniji avioprevoznike je onaj koji ima manje otkazanih letova.