Naslovna » Izlasci » Sport » Belgrade Underpants Run 2019
Belgrade Undeprants Run
Belgrade Undeprants Run

Belgrade Underpants Run 2019

Belgrade Underpants Run 2019 u dužini od 1.600 metara biće održana u subotu, 26. januara od 12.00 u blizini Dunavskog keja.

Ovo će biti treće okupljanje hrabrih i luckastih trkačica i trkača u okviru zabavne i besplatne trke u gaćicama. Trka će početi iz prostorija Beogradskog trkačkog kluba u ulici Tadeuša Košćuška 78.

Dve godine zaredom grupa od desetak trkačkih entuzijasta, organizovala je ovaj nesvakidašnji događaj. Neočekivano, odaziv je bio odličan, pa se trci priključilo na desetine sugrađana, tako da ova trka već postaje redovna.Za dž

Po rečima organizatora trke Veroljuba Zmijanca, ideja je proistekla kao improvizacija ruske metode jačanja i oporavka organizma izlaganjem hladnoći i valjanjem u snegu, te danas veoma popularnoj i skupoj krio-terapiji koju vrhunski sportisti koriste posle napornih mečeva i treninga.

– Želja nam je da u ovom, pomalo tmurnom i poviše stresnom vremenu, ljudima pružimo jedan dan bezbrižnosti i udar dobre energije – a kako drugačije da se osećate kada se na -5 stepena Celzijusa skinete u gaće i trčite po snegu, a onda posle toga uđete u saunu, te popijete topao čaj ili čašu kuvanog vina? – rekao je Zmijanac, dok je pripremao specijalno dizjanirani trkački kostim za ovu trku.

Organičenja za prijavljivanje ne postoje i učešće je besplatno. Svako dobre volje, ko je spreman da se skine u gaće i istrči 1000 metara po minusu je dobrodošao. Više od 1000 ljudi na Facebook-u zainteresovano je za ovaj događaj, ali organizotori očekuju da se stotinak najhrabrijih stvarno i pojavi na trci.

Svi zainteresovani potrebno je da dođu u Beogradski trkački klub u Taduša Košćuškog 78, 26. januara do 11.30. Trka počinje u podne.

Nagrada za pobednika ili pobednicu na ovoj trci biće BRC trkačka majica, a pobediće ne najbrži, nego najprovokativniji dizajniran kostim za trčanje. (danubeogradu.rs)