Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kolarac tvoj svet muzike: Madžar i Meljnikov
Kolarac tvoj svet muzike: Aleksandar Madžar
Kolarac tvoj svet muzike: Aleksandar Madžar

Kolarac tvoj svet muzike: Madžar i Meljnikov

Novi koncert iz ciklusa „Kolarac tvoj svet muzike“ biće priređen 31. januara kada će nastupiti pijanisti Aleksandar Madžar i Aleksandar Meljnikov.

Tematski obojen program muzikom Sergeja Rahmanjinova obuhvatiće dela za klavir solo, kao i za klavirski duo, originalne kompozicije ali i transkripcije. Na programu su Varijacije na temu Šopena, svita br 2, Prelidi iz opusa 23, kao i Simfonijske igre.

Koncert slične koncepcije pod nazivom „Nostalgija“, koji je uključio i solo pesme Rahmanjinova, nedavno je izveden u briselskoj sali Bozar. Pre beogradskog nasupa duo će imati koncerte u Holandiji i Belgiji.

Jedan od naših najuspešnijih pijanista, Aleksandar Madžar, ljubimac beogradske publike, ima zavidnu karijeru u inostranstvu, paralaleno sa brojnim solističkim i kamernim nastupima, veoma je posvećen pedagoškom radu.

Rođen je u Beogradu gde se i školovao, a potom usavršavanje nastavio u Moskvi, Strazburu i Briselu. Madžarova međunarodna karijera veoma je napredovala posle osvajanja nagrade na Takmičenju pijanista u Lidsu 1996. godine, ali i u Ženevi, Bolcanu i Milanu.

Ulaznice po ceni od 1600, 1800 i 2000 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarca. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.