Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Magazin Travel Weekly objavio tekst o Beogradu
Magazin Travel Weekly o Beogradu (foto: Mirjana Miljević)
Magazin Travel Weekly o Beogradu (foto: Mirjana Miljević)

Magazin Travel Weekly objavio tekst o Beogradu

Čuveni magazin Travel Weekly objavio je tekst o Beogradu kojim čitaocima u Velikoj Britaniji otkriva atrakcije koje se mogu videti u Starom gradu, Knez Mihailovoj…

„Živahna srpska prestonica je mešavina kulture opuštenog ispijanja kafe i primamljivog noćnog života kom zavidi cela istočna Evropa. Takođe, Beograd ima gastronomsku i kulturnu scenu kojom lako parira svojim evropskim susedima“.

Ovako počinje članak o Beogradu u kom se pominje i Beogradska tvrđava „gde se ostaci rimskog nasleđa mešaju sa otomanskim“.

U tekstu se ističe izvanredna postavka Narodnog muzeja koji je posle duge rekonstrukcije ponovo otvoren, kao i Muzeja savremene umetnosti i Muzeja Zepter.

„Kontinentalnoj Srbiji polazi za rukom da se ponosi i plažom sa Plavom zastavom na rečnom ostrvu Ada Ciganlija, gde leti Beograđani uživaju u različitim sadržajima“, preporučuje novinarka Mary Novakovich.

„Prelaskom mosta preko reke Save, pored novobeogradskih blokova iz vremena Tita, stiže se u Zemun, kom austrougarska arhitektura svedoči o habzburškom nasleđu i koji nije bio deo Beograda do pre Drugog svetskog rata“.

Uz brojne preporuke za obilazak Beograda, novinarka daje pregršt predloga hotela, restorana i popularnih kafića širom našeg grada.

Članak u celosti možete da pročitate na ovom linku.